Elf mensen die totaal geen empathie hebben

In ons dagelijkse leven komen we altijd wel eens in situaties waarin andere mensen geen empathie tonen. Of misschien ben je zelf wel verre van empathisch.

Het hangt er natuurlijk maar net vanaf wat de situatie is, en wie je tegenover je hebt. Soms is ook ook gewoon effe lekker om je empathische vermogen uit te schakelen. Is zo.

Gebrek aan empathie

Wij oordelen niet. Maar er zijn altijd mensen die kroon spannen, en die totaal geen inlevingsvermogen hebben. Op de site Kakhiel kwamen wij elf situaties tegen van mensen die dus totaal niet empathisch zijn. En die willen we graag met je delen.

Hier komen ze:

1: Iemand heeft totaal begrip voor het verzettend van een afspraak. Geen medeleven niks. Gewoon lekker kortaf. Zo kan het ook natuurlijk 😉

2: Boze klant van Thuisbezorgd heeft geen interesse in arme bezorger. Waardeert de service niet en gaat het hoofdkantoor aanmanen voor de kosten.

3: Marktplaats-verkoop over kattenmand loopt volledig de spuigaten uit. ”Mickey? Die is van het balkon gedonderd. Ook de voederbakjes nog hebben?”

4: Haha, deze is goed.

5: Persoon heeft helemaal geen zin om zeikkind op te halen omdat het regent. Gebruik de benenwagen maar lekker.

6: Vader/moeder is heel trots op de twee geboren kindjes. Facebookvriend heeft vooral oog voor de wieg. Prioriteiten stellen.

7: Vader poseert met pasgeboren kindje. Volger lacht zich helemaal kapot om het feit dat hij aan kinderen begonnen is. Niet zo netjes 🙂

8: Weer iemand die poseert met een kind. En weer iemand die totaal geen empathie heeft.

9: Vrouw zoekt oppas voor Binky. Volger reageert genadeloos: ”Leeft dat beest nou nog steeds?”

10: Meisje wil iemand die echt intresse in haar heeft. Man wil gewoon maar een ding en heeft gezin in oeverloze gesprekken.

11: Opa gaat helemaal stuk om roodheid van baby’tje: ”Het lijkt wel een aarbei!”

Scroll naar boven