Elektrisch rijden was kut, is kut en zal ook kut blijven

Elektrisch rijden was k*t, is k*t en zal altijd k*t blijven

De meeste automobilisten weten het natuurlijk allang, maar nu bevestigen doorrekeningen in opdracht van het ministerie van Infrastructuur het. Het gaat nog talloze jaren duren eer dat elektrisch rijden goedkoper wordt dan buffelen met de benzinewagen.

Elektrisch rijden

En dat stopt het verdriet van elektrische automobilisten niet. In de provincies Gelderland en Overijssel moeten inwoners die in een Teslaatje of een goedkopere variant willen rijden ook nog weken, zoniet maandenlang wachten op een laadpaal. Daar is namelijk een schrijnend tekort aan elektriciteit.

Wanneer je dus recent zo’n elektrisch bakkie op de kop hebt getikt in de veronderstelling dat je lekker voordelig kunt rijden, wat dus totale nonsens is, heb je ook geen laadpaal.

Wereld kapot

Zo’n ouderwetse benzineauto is dus zo slecht nog niet. Okee, wel volgens Jesse Klaver en Frans Timmermans. Overigens zijn de batterijen van elektrische auto’s en bakfiesten ook niet bepaald klimaatvriendelijk.

Wanneer je een autootje hebt, is voltanken met Euro95 of Diesel ook nog veel sneller dan urenlang langs de snelweg staan om je wagen weer op te laden.

Elektrisch rijden was k*t, is k*t en zal altijd k*t blijven

Nieuwe regels

Wat de ellende helemaal compleet maakt, is dat elektrische auto’s lange tijd werden aangeprezen als een ‘duurzaam en heel goedkoop alternatief’.

Haha, mooi niet dus. Dan zou het Rijk bijspekken met een aanschafsubisidie, zodat heel Nederland massaal aan de stekker zou gaan.

Maarja, daar heb je het al: het Rijk. Als je daarop vertrouwt gaat het pas echt slecht met je. De mooie regelingen houden per 2025 ook weer op.

Vanaf dan moeten ook bezitters van elektrische auto’s ineens wegenbelasting gaan betalen. Door die vervuilende accu’s zijn elektrische auto’s loodzwaar.

Benzineauto goedkoper

Jan Modaal die trots met een stekkerautootje over de wegen tuft, kan binnenkort flink de portemonnee trekken wanneer hun ‘supervoordelige’ waggie meer gaat kosten dan een benzineslurper. Het kan op jaarbasis honderden, zelfs bijna duizend euro schelen.

Geen oplossingen

Als jij dus woonachtig bent in de provincies Overijssel of Gelderland, ben je helemaal de pineut. In de komende zeven jaar is er behoefte aan 400.000 openbare laadpalen.

Anders worden de beleidsdoelen in Den Haag niet behaald. Hoe dit opgelost gaat worden. Tsja, wie het weet mag het zeggen.

Er wordt een hoop over gepraat, maar oplossingen ho maar. Een beetje zoals de rest van alle problematiek die het kabinet in de afgelopen regeerperiode zou oplossen. Daar komt dus helemaal niets van terecht. Toch hopen we dat je blij bent met jouw (elektrische) auto.

Scroll naar boven