Er zijn weinig dingen die erger zijn dan thuiskomen op een koude winterdag en erachter komen dat je verwarming niet werkt.

Voor sommigen van ons kan het een ergernis zijn. Voor anderen kan het een gevaarlijk vooruitzicht zijn.

Stacy en Josh Lemonds van Oklahoma City kwamen op een dag thuis in hartje winter, alleen om te ontdekken dat hun verwarming uit stond. Het elektrische bedrijf trok hun meter en zei dat er een brandgevaar was vanwege de toestand van de draden.

Met gevolg dat het paar zonder elektriciteit werd achtergelaten totdat het systeem opnieuw kon worden gerepareerd en geïnspecteerd. Het probleem was dat zowel Stacy als Josh op dat moment werkloos waren en de nodige financiën ontbraken om te betalen voor adequate reparaties. Ze moesten bidden en bidden was wat ze deden …

Met het geluk dat schijnbaar tegen hen stond, wendden Stacy en Josh zich tot hun kerkhuwelijksplechtigheid om te vragen dat hun gemeenschap collectief met hen bidt. Als antwoord dat een man genaamd Joshua Matthews hen persoonlijk aanreikte.

Het echtpaar had Joshua een vriendelijke wending gegeven in het recente verleden, nadat hij de man had ontmoet via de bovengenoemde kerkhuwelijksgroep. Ze hadden geleerd dat zijn vrouw ziek was en brachten daarom warme maaltijden mee naar huis om haar te helpen herstellen. Ze hadden natuurlijk geen idee dat deze onbaatzuchtige daad van mededogen zo snel zou terugkeren.

Helpende hand
Het bleek dat Josh als leerling samenwerkte met Dane Electric. Hij was klaar met enig inzicht dat hij mogelijk had om het strijdende paar te helpen en beloofde zijn inspanningen.

En dus bracht Josh een aantal dagen in de kou door om de hitte van de Lemonds te herstellen. Het was koud, nat, vaak donker en gevaarlijk, maar elke dag keerde hij terug naar zijn ladder en ging aan het werk.

Uiteindelijk waren Joshua en zijn bedrijf in staat om de stroom van Stacy en Josh weer op gang te krijgen … zonder enige kosten voor hen.

Dagen later keerde Joshua terug naar het huis van de Lemonds voor wat hij dacht dat een routine-inspectie zou worden.

In plaats daarvan wachtten Stacy en Josh hem op.

Bekijk de onderstaande video om te zien wat er gebeurde toen Josh terugkeerde naar het huis van de Lemonds!

Ik hou gewoon van verhalen zoals deze! Het toont de kracht van mensen wanneer we medelevend zijn en samenwerken.

Onthoud altijd dat wat rondgaat een grappige eigenschap heeft om terug te keren. Mensen vriendelijk behandelen en hen helpen, kan ertoe leiden dat je iemand hebt om naar uit te reiken in uur van nood!

Als dit artikel een lach op je gezicht tovert, deel het dan op Facebook met al je familie en vrienden!

Bron: KFOR Oklahoma’s News 4

Wat vind jij? Reageer hieronder