Eindelijk een X in paspoort van Ren (23): ”Ik ben bevrijd uit mijn hokje”

Eindelijk een X in paspoort van Ren (23): "Bevrijd uit mijn hokje"

Het zijn dolle dagen voor de 23-jarige Ren, ooit geboren als Renzo. Na jaren van worstelen staat er nu geen M of V in haar paspoort, maar een X. De non-binaire Ren kan haar geluk niet op: ”Ik kan eindelijk mezelf zijn!”

Geslachtsverandering

Anno 2023 is het voor veel mensen steeds normaler om van geslacht te veranderen. Mannen worden vrouwen, andersom of onzijdig. Er zijn zelfs mensen die zich identificeren als dier.

Door alle aandacht die besteed wordt aan ‘uit de kast komen’, probeert de gemeenschap meer begrip te kweken bij mensen die dit allemaal maar niets vinden.

Eindelijk een X in paspoort van Ren (23): ''Ik ben bevrijd uit mijn hokje''

Er zijn Nederlanders die geen M of V in hun paspoort willen, maar een X. Als je een X hebt staan, identificeer je jezelf niet als een man of vrouw.

Dan ben je een persoon. Niet dat je dat anders niet bent, maar er bestaan mensen die onrustig worden bij de gedachte dat zij worden weggezet als een man of vrouw. Iemand die daarover kan meepraten is Ren. Geboren als Ren wist ze eigenlijk al snel dat ze zich niet thuisvoelde in haar mannenlichaam.

‘Iets extra’s’

Afijn, er bestaan mogelijkheden om dat te laten wijzigen en Ren wilde dat graag. Ren is non-binair en wilde niet meer ‘in een hokje opgesloten’ worden.

“Ik heb nu een eigen keuze gemaakt. Ik ben geen man, geen vrouw maar iets extra’s, aldus de dolblije Ren in gesprek met  De Gelderlander.

Ren’s vader is strafrechtadvocaat en stond zijn menspersoon bij in de rechtbank. Hij vindt het heel uniek en mooi dat hij het geslacht van zijn geboren zoon heeft kunnen laten wijzigen.

“De rechtbank in Almelo heeft het geregeld.” Ook Ren is emotioneel: “Nu voel ik me eindelijk meer mezelf en dat voelt ook een beetje meer officieel.”

Scroll naar boven