Einde van een tijdperk: Internet Explorer stopt er vanaf vandaag mee

Microsoft heeft Internet Explorer na bijna 30 jaar dienst met pensioen gestuurd. De ooit zo geliefde webbrowser begon halverwege de jaren ’90 als onderdeel van een add-on-pakket voor Windows 95. Voor een kleine periode werd het veel gebruikt.

95% van alle internetgebruikers

Volgens Times Now bereikte de browser zijn hoogtepunt in 2003, toen ongeveer 95 procent van alle mensen online het gebruikte om toegang te krijgen tot internet. Toch duurde deze periode niet lang. Snel daarmee werden er andere browsers de grond uit gestampt.

Zelfs Microsoft dumpte het uiteindelijk, waarbij het technologiebedrijf het in 2015 verving door de Edge-browser als zijn voorkeursprogramma. De laatste keer dat de browser een update kreeg was in 2013 toen Microsoft Internet Explorer 11 introduceerde.

Gebruik je het nog steeds

Stop daar alsjeblieft mee. Sluit je aan bij de toekomst, net als alle andere mensen. Zeker als we ons bedenken dat Explorer vandaag (15 juni) officieel zal worden begraven. Microsoft zal de applicatie volledig uitschakelen, en als het nog steeds werkt na nul software-updates in bijna een decennium, zal het dat nu zeker niet doen.

Microsoft Edge-programmamanager Sean Lyndersay zei er het volgende over: “Microsoft Edge is niet alleen een snellere, veiligere en modernere browse-ervaring dan Internet Explorer, maar het kan ook een belangrijk punt van zorg aanpakken: compatibiliteit voor oudere, verouderde websites en applicaties”, zei hij bij Times Now.

Hoewel Internet Explorer een onhandige puinhoop was, zijn er enkele nostalgische tweets opgedoken als eerbetoon: 

 

Laat een reactie achter

Scroll naar boven