Geen stoom van stoomtrein: De Efteling kapt ermee door klimaatdoelen

stoomtrein de efteling

De Efteling heeft aangekondigd dat hun historische stoomlocomotieven voortaan op elektriciteit zullen rijden. Dit besluit is een stap richting het doel van het pretpark om tegen 2030 klimaatneutraal te zijn. De oorspronkelijke stoomlocomotief, evenals de andere treinen die op steenkool liepen, zullen een duurzame transformatie ondergaan.

De stoomtrein stoomt niet meer

Hoewel de stoom die door de verbranding van steenkool werd geproduceerd niet meer zal voorkomen, verzekert het pretpark dat de ervaring behouden blijft. Fans van het park hoeven zich dus weinig zorgen te maken. Door het toevoegen van speciale showeffecten zoals geur-, reuk- en geluidseffecten, streeft de Efteling ernaar de nostalgische beleving van de stoomtreinrit zoveel mogelijk na te bootsen.

En aankomende winter is het zover. Extern zal de locomotief er hetzelfde uitzien, waarbij alle historische elementen zorgvuldig bewaard blijven. Het oorspronkelijke traject van 1800 meter is sinds 1984 uitgebreid naar een ronde van ongeveer 3,5 kilometer. Vier locomotieven, waaronder Aagje, Moortje, Neefje en Trijntje hebben door de jaren heen bezoekers rondgevoerd, met Neefje die in 2001 ophield met rijden.

De stoomtreinen krijgen een milieuvriendelijke make-over

Gemixte reacties op De Efteling

De reacties op sociale media op deze verandering zijn gemengd, waarbij mildheid zich afwisselt met extreem. Een gebruiker vond zelfs dat De Efteling maar helemaal gesloten moet worden, terwijl de ander vindt dat het park met de tijd mee moet: “Eerst Doornroosje, en nu dit?!”  Wat vind jij? Laat het ons weten in de reacties op Facebook! Jouw mening betekent alles voor ons.

Scroll naar boven