Eigenaar stuurt doodzieke schildpad via PostNL in klein doosje naar opvang

Eigenaar stuurt doodzieke schildpad via PostNL in klein doosje naar opvang

De Stichting Schildpaddenopvang Nederland kreeg vorige week zaterdag per post een schildpad binnen. Het doodzieke dier was in een veel te klein doosje opgestuurd zonder afzender. De opvang noemt het op zijn Facebook-pagina “regelrechte dierenmishandeling en strafbaar”.

De schildpaddenopvang vindt het verschrikkelijk. Volgens hen is de schildpad ‘doodziek’. Het doosje waarin het dier was gedaan, was helemaal doorweekt van de plas. Via de facebookpagina laat men weten dat de schildpad scheef drijft en veel snot en slijm heeft. Het diertje blijkt een vergevorderde longontsteking te hebben.

De schildpad is een jaar of 20, zo concluderen medewerkers die de vrouwtjesschildpad de benodigde medicatie gegeven hebben. Zij hopen nu dat deze aanslaat.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by EditieNL (@editienl)

Schildpad nooit per post sturen

Volgens de schildpaddenopvang moet je een schildpad nooit in een doos op de post doen. Dat is ‘dierenmishandeling’ en bovendien strafbaar. Wie kampt met een zieke schildpad, doet er verstandig aan de opvang te bellen. Zij komen haar of hem dan ophalen.

Inmiddels wordt alles op alles gezet om de eigenaar te achterhalen. Zo worden er gegevens opgevraagd bij PostNL, dat heel graag meewerkt aan de zaak. Mocht het nodig zijn, dan zal de politie worden ingeschakeld om achter de afzender te komen.