Eigen peiling: ruim 80 procent wil aftreden Rutte

De afgelopen dagen is Rutte nog meer in de media geweest dan hij al was. Dit heeft alles te maken met Pieter Omtzigt. Vorige week waren er namelijk per ongeluk documenten uitgelekt van verkenners waarop stond dat Pieter Omtzigt een andere functie zou moeten krijgen. Rutte zei eerst dat hij daar niks mee te maken had en dat hij het nooit over Omzigt zou hebben gehad maar dat was niet waar.

Vervolgens had Hart van Nederland een poll gedaan waarbij bijna 1400 mensen werd gevraagd of Rutte moet aftreden of niet. 62 procent vond dat hij dat moest doen en 30 procent vond van niet.

Rutte heeft besloten om niet af te treden en zegt dat hij er alles aan goed doen om het vertrouwen terug te winnen.

Eigen poll

Wij besloten daarom een eigen poll te doen onder onze volgers en kwamen tot andere cijfers. We hadden één vraag gesteld met drie antwoorden die je hieronder kunt zien. De poll loopt trouwens nog steeds:

Resultaten

Onze vraag was: “Heb jij minder vertrouwen in Rutte gekregen na zijn ’vergeten’ Omtzigt-gesprek?”

Met de volgende antwoorden:

1. Ja, ik heb minder vertrouwen in Rutte gekregen
2. Mijn vertrouwen is hetzelfde gebleven
3. Nee, ik heb juist meer vertrouwen gekregen in Rutte

Er hebben op moment van schrijven 904 mensen gereageerd op de poll waarbij ruim 80 procent (82.3%) vindt dat Rutte moet aftreden. Voor 14 procent (14,49%) is het vertrouwen in Rutte hetzelfde gebleven en voor 3 procent (3.21%) is het vertrouwen in Rutte meer geworden.

Zie hieronder de resultaten:

Je kunt de resultaten van de poll hier live volgen.

Mening

Blijf vooral de poll invullen want wij zijn heel erg benieuwd naar jouw mening. Ook kun je hieronder reageren op de resultaten van het onderzoek door op reacties te klikken. Vul de poll in en geef jouw mening want ook deze is erg belangrijk!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven