Egyptenaren hebben bizar plan met haai die man heeft opgegeten

Enorme tijgerhaai valt toeristen aan: gillende omstander filmt alles

Vijf dagen geleden verscheen het bericht in vrijwel elke (online) krant: een haai had in Egypte een jongen van 23 jaar aangevallen en opgegeten. Het lugubere tafereel was ook nog eens vastgelegd door een vrouw, die de beelden ongegeneerd naar de media stuurde.

Vladimir Popov

Vanzelfsprekend werd het bericht meteen opgepakt en weer verder verspreid. Enorm tragisch voor de nabestaanden, maar met zoveel verschillende media is dat moeilijk te voorkomen.

Wat er gebeurde, is dat Vladimir Popov (23) in de zee bij een resort aan het zwemmen was toen er opeens een haai opdook en hem aanviel.

Op de beelden is te horen hoe de jongen om de hulp van zijn vader smeekt, enkele seconden voordat hij verslonden wordt.

Boze Egyptenaren

Enkele uren later besluiten boze Egyptenaren de zee op te gaan, om de tijgerhaai te vangen. Ze willen wraak nemen op het dieren. Behoorlijk kansloos, maar goed.

In een ander filmpje dat is uitgelekt, is te zien hoe sommige mannen op het dier inslaan met metalen pijpen. Net zo lang totdat de haai om het leven komt.

WATCH: Russian Man Dies After Being Mauled by Shark off Egyptian Red Sea Resort

Mummificeren

Gisteren werd duidelijk dat Egypte nog niet klaar is met de haai. Er liggen plannen op tafel om het dier te mummificeren en over te brengen naar een museum.

Gisteren zijn specialisten van het Institute of Marine Sciences begonnen met het balsemen van de haai. Hiermee worden de voorbereidingen getroffen om de haai tentoon te stellen in het museum. De autoriteiten hebben bevestigd dat de haai eerst zal worden onderzocht.

Onderzoek

Gekeken zal worden waarom de haai is overgegaan tot de aanval. Ook willen de onderzoekers proberen te achterhalen of de haai verantwoordelijk is voor een ander incident, dat eerder gebeurde.

In een video is te zien hoe er een operatie op het dier wordt uitgevoerd. We zien een man incisies maken, terwijl een ander de huid van het dier onderzoekt.

Scroll naar boven