Egypte pakt 13 tieners op voor het lastigvallen van toeristen bij piramides

Een groep jonge jongens is gearresteerd en beschuldigd van het lastigvallen van twee vrouwelijke toeristen in Egypte. Het gaat in totaal om dertien tieners die in hechtenis zijn genomen nadat een video opdook op sociale media. Daarin is te zien hoe de jongens rond twee vrouwen zwermen bij de Gizeh-piramides.

Uitlachen en uitjoelen

Zoals te zien is op de beelden, lijken de jongens de vrouwen uit te lachen terwijl de vrouwen proberen weg te komen van al de aandacht. Op een bepaald punt probeert een van de vrouwen een jongen weg te duwen. Uit reacties is gebleken dat de jongens alle aanklachten hebben ontkend.

Een van de gidsen nam het incident op, op zijn telefoon. Hij beweerde dat de jongens de onschuldige vrouwen verbaal en fysiek lastigvielen. Volgens een verklaring zijn de gearresteerde jongens tussen de 13 en 15 jaar oud. De verklaring gaf geen details over de vrouwelijke toeristen.

Aangeklaagd

Indien ze daadwerkelijk worden aangeklaagd zullen de jongens worden berecht voor een jeugdrechtbank. Het is echter niet iets geheel opmerkelijks. Toeristen die de piramides bezoeken worden wel vaker benaderd door jongemannen die allerlei dingen proberen te verkopen.

Het probleem van seksuele intimidatie in Egypte kreeg wereldwijde aandacht tijdens en na de opstand van 2011 waarbij de voormalige president werd afgezet. Tijdens deze protesten werden vrouwen lastiggevallen, betast – en in sommige gevallen zelfs geslagen en seksueel misbruikt.

De autoriteiten hebben de straffen voor seksuele intimidatie verhoogd, waar nu tot vijf jaar gevangenisstraf op staat.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven