Efteling voert algeheel rookverbod in, want ‘slecht voorbeeld voor kinderen’

Efteling voert algeheel rookverbod in, want 'slecht voorbeeld voor kinderen'

Pretpark de Efteling, dat bizarre toegangsprijzen hanteert waarmee een dagje uit inmiddels een dagje financieel bloeden betekent, gaat per 14 november een algeheel rookverbod invoeren. Het park is van mening dat roken niet normaal is op een plek waar kinderen komen.

Nu was het al zo dat sinds 2017 roken verboden was in de rijen voor attracties en in het Sprookjesbos. Als alternatief komen er 10 rookzones. Daar is het bezoekers toegestaan om een sigaret, e-sigaret of vape te nuttigen. De zones staan aangegeven op de parkplattegrond.

Efteling voert algeheel rookverbod in, want 'slecht voorbeeld voor kinderen'

Waar vanaf 14 november ook niet meer gerookt mag worden, zijn de vakantieparken en hotels van de Efteling. Wel is toegestaan een peuk te nuttigen op terrassen bij vakantiewoningen.

Uit het zicht

De rookzones worden ”uit het zicht” van andere bezoekers geplaatst. Rokers worden dus weggezet als een soort paria waar vooral afstand van gehouden moet worden. De algemeen directeur van het pretpark bevestigt dat en zegt met het verbod bij te dragen aan een Rookvrije Generatie.

Rookvrije Generatie is een initiatief van Gezondheidsfondsen voor Rookvrij (Hartstichting, KWF en Longfonds), die willen dat kinderen rookvrij kunnen opgroeien.

Carla van Gils, voorzitter van de Gezondheidsfondsen voor Rookvrij, laat weten blij te zijn met de stap van de Efteling. “Als groot attractiepark heeft de Efteling een voorbeeldfunctie, dus we hopen dat dit snel navolging krijgt. Elke plek waar veel kinderen komen hoort namelijk rookvrij te zijn.”

Scroll naar boven