Efteling sluit groot aantal attracties, maar rekent wel de volle mep

Efteling sluit groot aantal attracties, maar rekent wel de volle mep

Ben jij van plan om naar de Efteling te gaan? Het populaire attractiepark in Kaatsheuvel heeft besloten om meerdere attracties te sluiten wegens onderhoud. Maar kaartjes worden niet goedkoper. En daar zijn veel mensen niet over te spreken.

Attracties gesloten

De Efteling staat natuurlijk bekend als geweldig familiepark, waar jong en oud helemaal kunnen opgaan in tal van attracties. Tegelijkertijd is De Efteling het duurste pretpark van Nederland.

Het park voert momenteel groot onderhoud uit aan onder meer de Piraña, de Python en Joris en de Draak. Die attracties zijn nu dus gesloten. Het zorgt ervoor dat veel bezoekers het park voorlopig even links laten liggen. Een van hen is Joeri Damen.

Tegen RTL Nieuws vertelt Damen dat hij ieder jaar wel twintig keer naar het park gaat. Hij woont op ongeveer 40 kilometer van de plek waar hij graag is.

Abonnement gestopt

”Andere mensen gaan even langs de speeltuin, maar wij nemen ons zoontje liever mee naar de Efteling.” Maar nu dus even niet, want het lijkt wel een bouwplaats.

Damen vertelt dat de achtbanen en de waterspeelplaats momenteel gesloten zijn vanwege het weer en noemt de ingang erg rommelig met tal van hekken. Voorlopig gaat Damen dus even niet naar de Efteling. Hij heeft besloten zijn abonnement nu even stop te zetten.

”Dat kost 250 euro per jaar, maar het is zonde van je geld als je nauwelijks ergens in kan.” Damen heeft ook geen zin om in rijen bij andere attracties te staan. Want door het grote aantal gesloten attracties, wordt het vanzelfprekend drukker bij de attracties die nog wel open zijn.

Op social media zijn mensen niet blij met het onderhoud dat er wordt gepleegd. Ene Cor schrijft op Twitter (X) dat meer dan de helft van de attracties dicht zijn.

Tickets niet goedkoper

Ondanks het beperkte aanbod, heeft de Efteling besloten de toegangskaartjes niet in prijs te verlagen. Het park is van mening dat er nog steeds voldoende te beleven valt voor de prijs van een kaartje.

Een woordvoerder van het park stelt dat wanneer je favoriete attractie niet open is, je beter op een andere dag een bezoekje kunt brengen.

Op de website van de Efteling kun je precies zien welke attracties momenteel gesloten zijn en wat er dus nog wel open is. En ja, je betaalt dus gewoon de volle mep.

 

Scroll naar boven