Efteling gooit roer om: zwarte in plaats van witte elfjes

Efteling gooit roer om: zwarte in plaats van witte elfjes

Nadat vorige week de stokoude Efteling-attractie Droomvlucht van ellende in elkaar stortte, heeft het management van het park besloten het roer om te gooien. Vanaf heden worden zwarte elfjes toegevoegd aan de favoriete attractie van Geert Wilders.

Tot op heden waren er alleen witte elfjes, maar dat vindt de Efteling niet kunnen. ”We vinden het belangrijk dat alle gasten, met name kinderen, zich kunnen herkennen in de karakters van de Efteling”, aldus woordvoerder Steven van Gils. We willen dat iedereen zich onderdeel kan voelen.”

Andere tijden

Dat de Efteling ineens een ommezwaai maakt, komt volgens Van Gils op een ‘logisch moment’. Tijdens de onderhoudsbeurt van de Droomvlucht is men tot inkeer gekomen dat alleen wit echt niet meer kan. ”In de jaren hiervoor heeft dit onbewust nooit een plek gekregen in de verhalen die we willen vertellen. Dat waren ook andere tijden.”

”We willen in de toekomst ernaar streven dat dit onbewust wordt meegenomen in ontwerp en realisatie van nieuwe dingen. Dat heeft onze aandacht.”

Scroll naar boven