Efteling-fan (18) zwaar ongelukkig, kan niet naar genderneutraal toilet

Efteling-fan (18) zwaar ongelukkig, kan niet naar genderneutraal toilet

Efteling-superfan Nijs Mertens (18) is vrijwel wekelijks in het pretpark in Kaatsheuvel te vinden. De bezoekjes zijn leuk, maar de tiener stoort zich enorm aan het ontbreken van genderneutrale toiletten. Daarom is hij een petitie gestart, zo weet Hart van Nederland.

”De Efteling is een magische plek waar iedereen gelukkig zou moeten kunnen zijn. Doorgaans is dat ook zo. Het is een prachtig park waar ik, transman, bijna wekelijks kom. Toch is er voor transgender personen een enorm obstakel in het park: er zijn namelijk geen genderneutrale toiletten”, zo schrijft Nijs.

Efteling-fan (18) eist genderneutrale toiletten van pretpark

Transgendergemeenschap heeft zwaar te lijden

Nijs, die blijkbaar namens alle transgenders spreekt, stelt dat het ontbreken van genderneutrale toiletten grote impact op de gemeenschap heeft.

”Veel trans personen voelen zich onveilig op de wc. Soms drinken ze de hele dag niets om maar niet naar het toilet te hoeven gaan. Beide scenario’s heb ik zelf meegemaakt en dat wens ik niemand toe”, aldus de emotionele transman Nijs.

Efteling: Heeft onze aandacht

De feelgood- en begripgroep van De Efteling heeft natuurlijk begrip voor de situatie. Het park wil er namelijk voor alle mensen zijn. ”Iedereen moet zich welkom voelen en daarom hebben genderneutrale toiletten onze aandacht”, zo zegt de zegsvrouw van het park.

Nijs zou al blij zijn met een genderneutraal toilet. Van hem hoeven niet alle toiletten in het hele park omgebouwd te worden. Hij snapt dat er mensen zijn die zich meer thuisvoelen op een mannen- of vrouwentoilet. Het is niet bekend of Nijs bij zijn volgende bezoek zijn plas de hele dag gaat ophouden.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven