Efteling-bezoeker klimt in de Wensbron en haalt al het geld eruit, bezoekers filmen hem

Efteling-bezoeker klimt in de Wensbron en haalt al het geld eruit, bezoekers filmen hem

In de Efteling is met afschuw gereageerd op een bezoeker die gistermiddag in de Wensbron sprong, om er vervolgens al het kleingeld uit te graaien. De beelden hiervan gaan momenteel rond op sociale media. De woordvoerder van het park is sprakeloos.

Wat is de Wensbron? In deze soort gemetselde put kunnen mensen muntjes gooien, om vervolgens een wens te doen. Deze ‘attractie’ werd in 1985 geopend door Prinses Juliana en Anton Pieck. De Wensbron staat vlakbij de attractie Gondoletta.

Efteling-bezoeker klimt in de Wensbron en haalt al het geld eruit, bezoekers filmen hem

Beelden

Anyway, op de beelden is te zien hoe een Efteling-bezoeker in een korte broek de Wensbron in stapt. Omstanders lachen de man uit.

Wat we dan zien is dat hij bukt, en alle muntjes die in de bron liggen eruit probeert te vissen met zijn handen. Kinderachtig en zielig.

Asociaal

Dat vindt ook woordvoerder Steven van Gils. ”Het ziet er asociaal uit, zeker voor een volwassene. Meestal zijn het kinderen die zoiets doen.”

”Zij weten niet altijd wat ze doen. Dan buigen ze over de rand. Maar dat er iemand daadwerkelijk in de put klimt om geld te pakken, heb ik nog nooit gezien.”

Goed doel

De opbrengten van de Wensbron gaan al jarenlang naar een goed doel; Save the Children. ”Hiermee dupeert hij het goede doel”, aldus Van Gils.

Hoeveel geld de man precies heeft gepakt is niet bekend. ”De put is diep, maar er zit nog een soort hekwerk op. Hij kan dus geen grote bedragen bij elkaar geraapt hebben.”

”Als we hem hadden gezien, hadden we de beveiliging ingeschakeld.” Het is niet bekend of de man een aangifte aan zijn broek krijgt.

Scroll naar boven