Efteling-bezoeker hengelt met magneet muntgeld op dat bedoeld is voor zieke kinderen

Efteling-bezoeker hengelt met magneet muntgeld op dat bedoeld is voor zieke kinderen

De Efteling is de laatste tijd vaak in het nieuws. Is het niet vanwege de falende Raveleijn-show waarbij het soms helemaal misgaat, is het wel vanwege bezoekers die alle schaamte voorbij zijn en zichzelf niet kunnen beheersen.

Efteling

Ook zaterdag was het weer raak in het park. Voor de tweede keer is er iemand in het themapark betrapt die op jacht was naar muntgeld dat door andere bezoekers in het water was gegooid.

Ditmaal gaat het om centjes die bij de bootjesattractie Sirocco lagen. Een man kwam met een speciaal geprepareerde hengel, met daaraan een magneet naar de attractie.

Efteling-bezoeker hengelt met magneet muntgeld op dat bedoeld is voor zieke kinderen

Vervolgens begon hij schaamteloos al het kleingeld uit het water te vissen. Dat stopte hij in zijn eigen zak. Het geld zou ten goede moeten komen aan zieke kinderen.

Foto’s

Op de website looopings zijn foto’s geplaatst van de man. In een reactie laat de Efteling weten niet op de hoogte te zijn van de ‘hengel-activiteiten’. Ook omstanders deden niets.

Wensbron

Het is nu de tweede keer dat iemand geld komt jatten in de Efteling. Eind augustus klom een onverlaat in korte broek zomaar de Wensbron in, die bij de attractie Gondoletta staat.

De man begon vervolgens te graaien en probeerde zoveel mogelijk muntjes te pakken te krijgen. Ontzettend vreemd en heel erg kwalijk.

Ook dat geld is namelijk bedoeld voor kinderen. Om de zoveel tijd haalt de Efteling het geld zelf uit de Wensbron, waarna het wordt gedoneerd aan een goed doel.

”Het gebeurt vaker dat mensen geld weghalen uit het water. Als we het zien, spreken we ze er altijd op aan en leggen we uit dat het geld bedoeld is voor het goede doel. Meestal komen ze dan wel tot inzicht”, aldus een woordvoerder van het park in Kaatsheuvel.

Nooit uit park gegooid

Betrapte graaiers hoeven het park overigens niet te verlaten. ”Nee, dat is niet onze intentie”, zo meldt de woordvoerster van de Efteling.

Het geld dat de man zaterdag met een hengel en een magneet uit het water viste, was bedoeld voor Villa Pardoes. Zij laten de dromen uitkomen van ernstig zieke kinderen tussen de 4 en 12 jaar oud.

Scroll naar boven