Weer.nl heeft goed nieuws voor mensen die dol zijn op tropische temperaturen. Weer.nl meldt namelijk dat de kans groot is dat Nederland volgende week te maken krijgt met de eerste hittegolf van dit jaar. En dat wordt zweten!

Deze week vallen de temperaturen nog alleszins mee, maar volgende week komt de warmte weer terug. Zondag is het door het gehele land, behalve in het noorden, al flink zonnig. De temperaturen liggen tussen de 20 en 25 graden. Vanaf begin volgende week is het bijna iedere week zonnig en droog (slecht voor watertekort) dankzij de aanvoer van warme lucht uit het (noord)oosten.

Dit heeft als consequentie dat de temperaturen omhoog zullen gaan en binnen afzienbare tijd tropische waarden bereiken zullen. In het zuiden wordt gevreesd voor een regionale hittegolf. De vraag is nu of dat ook landelijk het geval zal zijn, al is die kans volgens Weer.nl zeker niet ondenkbaar.

BEKIJK OOK  (Video) Russische karter (15) van podium gehaald na brengen 'nazigroet'

Extreme droogte

Nadat eerder al bekend werd dat we in Nederland schijnbaar te maken hebben met een watertekort, zal dat de komende week alleen maar verscherpen. Er staat geen neerslag op het weerprogramma, terwijl de zon lekker fel gaat schijnen en de ‘sterk drogende’ wind ook al niet meehelpt.

 

 

 


Like it? Share with your friends!