Eerste Belg (96) krijgt coronavaccin: ’Ik voel me 30 jaar jonger’

In België, in een woonzorgcentrum in Sint-Pieter heeft een van de bewoners die 96-jaar oud is het eerste coronavaccin gekregen. Jos Hermans heeft het vaccin van Pfizer/BioNtech kregen en maakte er zelfs een grapje over toen hij het had gekregen: „Ik voel me dertig jaar jonger”.

Bij het Pfizer/BioNtech krijg je eerst een prik en vervolgens, 21 dagen later, nog een prik. De eerste vaccinatie van België werd overal gefilmd door de Belgische media. Het was een groot spektakel met veel pers en de man kreeg na afloop een bosje bloemen. In Brussel en Wallonië worden er vanaf 11 uur ’s ochtends meerdere mensen die in een woonzorgcentrum wonen gevaccineerd.

De man die als eerst is gevaccineerd liet van te voren weten dat hij er helemaal klaar voor was en had geen last van bijwerkingen. „Het voelt als een engeltje dat op mijn tong piest. Ik voel me dertig jaar jonger. Het deed absoluut geen pijn”, zegt de 96-jarige man. Ook liet hij weten dat hij hoopt dat iedereen in België zich gewoon gaat laten vaccineren: „Dan zijn we weer vrij en kan ik mijn kinderen en kleinkind weer zien.”

Vandaag (maandag) zullen 450 mensen in België het coronavaccin krijgen. Dit zal in drie verzorgingshuizen gebeuren. De meeste zullen het vaccin in hun eigen kamer krijgen. Vrijwel elk land in Europa zal vanaf vandaag beginnen met vaccineren.

Ierland en Nederland lopen daar wat op achter. Ierland begint morgen met vaccineren en ons land op 8 januari.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven