Eenzame Job kijkt op tegen kerstdagen: ”Wie denkt er nog aan mij?”

Job uit Den Haag kampt sinds zijn vrouw er niet meer is met eenzaamheid. Hij heeft er dusdanig onder te lijden, dat hij het liefst slechts in een ruimte van zijn woning is. De andere kamers doen hem denken aan zijn vrouw.

Kerstdagen

Omroep West kwam Job op het spoor door invaller Bob, die een half jaar geleden boodschappen voor de Hagenaar gedaan heeft.

Bob vindt Job een geweldige man. ”Hij zit zes maanden later nog steeds in mijn gedachte.” Bob heeft een bericht gestuurd naar presentator Johan Overdevest van het programma ‘Ik denk aan jou’.

Johan heeft een bezoek gebracht aan Job. Hij heeft een kerstboom, maar ook een tas met versieringen en lichtjes bij zich.

Bob: ”Hij is een onwijs leuke, oude man. En hij is vaak alleen. Hij mist zijn vrouw. Hij heeft een prachtig huis, maar zit in slechts een kamer.”

Feestdagen

Wanneer Johan aanbelt schrikt Job. Maar wanneer Johan hem vertelt dat er iemand is die hem iets wil aanbieden, schiet Job vol.

Eenzame Job kijkt op tegen kerstdagen: ''Wie denkt er nog aan mij?''

”Mijn vrouw is een paar jaar geleden heengegaan en daar kom je niet echt overheen.” Voornamelijk tijdens de feestdagen heeft Job het heel zwaar. ”Dan ga je haar extra missen. Het is een aantal jaar geleden, maar het blijft voelen als gisteren.”

Mis mijn vrouw

Johan constateert dat het leven van Job zich enkel nog afspeelt in een kamer. ”Wat moet je verder in zo’n groot huis? Ik heb daar mijn bed staan en het is lekker warm. De slaapkamer, daar ga ik niet alleen slapen. Dan mis ik mijn vrouw heel erg.”

Job is erg eenzaam. Hij krijgt hulp van thuiszorgmedewerker Roy, maar voor de rest is er niemand meer. Job vraagt zich dan ook af wie de kerstboom en de versieringen heeft gestuurd.

In tranen vraagt hij zichzelf af wie er ‘zo gek is’ om nog aan hem te denken. Het is invaller Bob. Samen met Johan heeft hij de kerstboom versierd.

Johan heeft echter nog een verrassing bij zich, in de vorm van een blauw vogeltje. ”Ik heb er twee gekocht, als een symbool van liefde.”

Job houdt het niet meer droog en zegt: ”Een mannetje en een vrouwtje he?”

Onderstaand kun je de beelden bekijken van de ontmoeting tussen Johan en Job. We willen je vragen om dit artikel op je tijdlijn te delen. Dank.

 

Scroll naar boven