Eenzame Jaap (88) heeft hartverwarmend nieuws

Eenzame Jaap (88) heeft hartverwarmend nieuws

Gister besteedden wij aandacht aan Jaap. De 88-jarige man zag enorm op tegen de kerstdagen, omdat het er naar uitzag dat hij die dagen alleen zou moeten doorbrengen.

Eenzame kerst

Het internet ging bijna compleet stuk. Duizenden hartverwarmende reacties op Facebook, die Jaap aanboden om bij hen de kerst te komen vieren.

Tegelijkertijd stroomde onze inbox vol met lieve berichten van mensen die Jaap wilden helpen. Het waren er zoveel dat we niet iedereen hebben kunnen beantwoorden.

Jaap

Goed nieuws

Wij hebben zelf ook aangegeven dat we Jaap zouden helpen. En nu is er schitterend nieuws, want Jaap brengt de kerst door bij…zijn familie!

Of het door de reacties komt weten we niet, maar toen we hem vanmorgen contacteerden liet hij weten op kerstavond bij zijn zoon te zijn. Op eerste en tweede Kerstdag is hij ook bij zijn kinderen. ”Mijn zoon belde gisteravond op. Hij vroeg me of ik de kerst bij hem wilde zijn.”

”Dat deed me heel veel. Het is fijn dat ik me mag omringen met mijn kinderen en kleinkinderen. Ik heb er geen woorden voor eigenlijk. Het is mooi.”

Of hij alle aandacht heeft meekregen? ”Ik heb geen internet, maar als ik het zo hoor ben ik blij dat er een hoop lieve mensen zijn die zich om mij hebben bekommerd.”

Boodschap

Toch maakt Jaap zich nog wel een beetje zorgen. Als we vragen of hij nog een boodschap heeft voor andere mensen, zegt hij:

”Ik zou willen wensen dat mensen meer naar elkaar omkeken. Veel mensen zijn eenzaam omdat mensen veel te druk zijn met zichzelf. Dat vind ik heel erg.”

En bij die woorden sluiten wij ons maar al te graag aan. Ken jij iemand die eenzaam is, of ken je iemand die een steuntje kan gebruiken? Laat hen dan weten dat ze bij jou terecht kunnen. Alleen samen kunnen we er voor zorgen dat eenzaamheid minder wordt.

Scroll naar boven