Jaap van Dissel, die de directeur is van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu), zegt dat een versoepeling van de coronamaatregelen pas vanaf half februari mogelijk is. Dit komt mede omdat als je het coronavaccin krijgt, je ook nog een tweede keer gevaccineerd moet worden.

De voorzitter van het Outbreak Management Team zegt ook dat er niet getreuzeld is toen we de eerste lockdown in gingen: “De signaalwaarden gaan naar beneden, zodat je eerder overgaat op strengere maatregelen. Nu bleken die waarden toch uit te nodigen om steeds verder op te rekken.” laat hij in een interview met AD.nl weten.

Hij laat ook weten dat komend jaar een erg belangrijk jaar gaat worden en dat er dit jaar veel kan gaan veranderen: “Inmiddels hebben zo’n 2 miljoen Nederlanders de infectie doorgemaakt, die hebben een vorm van immuniteit voor enige tijd, nemen we aan.”

Het AD vroeg ook aan Jaap of dit de laatste lockdown zal zijn, waarop hij antwoordde:

“Als ik daar iets over zeg, gaat dat weer een heel eigen leven leiden. Maar ik snap de vragen: dit duurt al lang, het is vermoeiend, dat merk ik zelf ook, zo nu en dan heb je er gewoon genoeg van. Het is een marathon, en dan een met steeds nog tussensprints. Komend jaar wordt wel een belangrijk jaar, waarin veel kan veranderen.

Inmiddels hebben zo’n twee miljoen Nederlanders de infectie doorgemaakt, die hebben een vorm van immuniteit voor enige tijd, nemen we aan. We gaan vaccineren in januari, een tweede dosis volgt dan medio februari.

Dus vanaf die periode zijn vermoedelijk gedeeltelijke versoepelingen mogelijk door de groepen die ingeënt zijn. Dat wordt voor ons als OMT ook weer een spannende opdracht: hoe adviseer je precies de goede maatregelen, zodat je kunt versoepelen zonder dat het zo snel weer oploopt? Liever ga je niet weer in een harde lockdown.”

Jouw mening

Wat vind jij van de huidige coronamaatregelen en van het feit dat deze tot zeker half februari zullen blijven? Geef je mening want deze is ontzettend belangrijk. Je kunt je mening geven door hieronder op reacties te klikken.


Trendnieuws reacties

Welkom bij Trendnieuws! Hier kan je je mening geven over dit artikel. Houd het a.u.b netjes!