Een kat doodrijden en vluchten? Dat wordt dan een boete van €12.000

Automobilisten op het eiland Jersey in Groot Brittannië krijgen vanaf nu een gigantische boete als ze een kat aanrijden en vervolgens doorrijden. Dit voorstel is ingediend door de ‘Gelijke rechten voor katten groep’.

Nieuwe wet

De politiek in Jersey stemden deze week in met deze wet. Bestuurders die deze overtreding maken zijn nu verplicht om contact op te nemen met de eigenaar van het dier. Ze kunnen ook de politie contacteren. Als ze dat niet doen riskeren ze een gigantische boete.

En die boete kan wel oplopen tot 10.000 pond, omgerekend ongeveer 12.000 euro. Het voorstel loopt al sinds 2019, maar lijkt nu eindelijk te worden doorgevoerd. De petitie voor deze regel werd in totaal door 5000 burgers ondertekend.

De reden hiervoor is dat deze regelgeving al langer geldt voor ander soort dieren. Gebeurt dit echter bij katten, is er niks aan de hand. Jeremy Maçon van de groep zei hier het volgende over: “Het zou het lijden van katten enorm beperken wanneer katten na een aanrijding snel bij een dierenarts terechtkomen”.

Moet deze regel ook in Nederland doorgevoerd worden? Laat het ons weten in de reacties1
`

Laat een reactie achter

Scroll naar boven