Een eerbetoon aan deze arts die doofheid heeft genezen door middel van 3D-technologie

Een Zuid-Afrikaanse arts heeft de krantenkoppen over de hele wereld gehaald nadat hij de doofheid van een man heeft genezen met behulp van 3D-technologie. Hij en zijn team hebben met succes een transplantatie van het middenoor van een patiënt uitgevoerd en hopen nu veel meer mensen te helpen die lijden aan gehoorverlies.

De baanbrekende chirurgische ingreep maakte gebruik van 3D-geprinte middenoorbeenderen, ontwikkeld door professor Mashudu Tshifularo en zijn team aan de Faculteit der Gezondheid van de Universiteit van Pretoria, volgens een persbericht van de Zuid-Afrikaanse regering.

Met behulp van 3D-technologie kon de baanbrekende chirurg de botten opnieuw creëren en vervolgens de transplantatie uitvoeren.

Dit kan het antwoord zijn op gehoorverlies. Een middenoorproblemen worden veroorzaakt door aangeboren afwijkingen, infectie, trauma of metabole ziekten.

Volgens het persbericht kan deze operatie zelfs bij pasgeborenen worden uitgevoerd. De eerste patiënt die de transplantatie onderging, was een 35-jarige man die gehoorverlies leed als gevolg van een auto-ongeluk waardoor zijn oor werd beschadigd. De operatie duurde anderhalf uur.

Professor Tshifularo zei: “De patiënten krijgen onmiddellijk hun gehoor terug, maar omdat ze in verband worden gewikkeld, kunnen ze pas na twee weken, wanneer het verband wordt verwijderd, volledig horen.”

De professor is trots op de geweldige prestatie van hem en zijn team.

“Het betekent ook dat we iets nieuws hebben gedaan in de wereld en dat mensen ons ons zullen herinneren”, zei hij.

Professor Tshifularo is de eerste donkere KNO-arts in Zuid-Afrika en wordt volgens de website van de universiteit als één van de beste in zijn vakgebied beschouwd.

Betaalbare technologie
Hij voegde eraan toe: “3D-technologie stelt ons in staat om dingen te doen waarvan we dachten dat we het nooit zouden kunnen.”

Hij zou deze technologie betaalbaar willen maken en is op zoek naar sponsors om dit naar de medische gemeenschap te brengen.

Luister naar deze geweldige dokter over waarom deze operatie zo belangrijk is in de onderstaande video:

Dit is zo’n grote doorbraak en zal hoop brengen aan zoveel mensen die gedwongen zijn om in een stille wereld te leven.

Deel deze informatie om anderen op de hoogte te stellen van deze verbazingwekkende operatie en om hulde te brengen aan deze uitzonderlijke arts.