Deze brug is zo angstaanjagend dat het chauffeurs angstaanvallen oplevert

Ongeacht hoe ervaren de bestuurder is, er zijn altijd bepaalde wegen waar mensen bang voor zijn en de Eshima Ohashi-brug in Sakaiminato, Japan, ook wel bekend als de ‘Rollercoaster Bridge’, vormt hierop geen uitzondering. Met een helling van 6,1 procent, geeft deze brug zelfs de meest ervaren chauffeurs angstaanvallen.

Eshima Ohashi is de droom van een architect. Het verbindt Matsue in de Shimane Prefecture met Sakaiminato in de Tottori-Prefecture over het Nakaumi-meer. Vanwege het uitgebreide verkeer op het meer was de unieke architectuur van Eshima Ohashi een noodzaak. De brug is gemaakt om ervoor te zorgen dat het bootverkeer nooit zou worden vertraagd.

Wonder boven wonder zijn er echter geen ongevallen gemeld op de Eshima Ohashi-brug en de autoriteiten stellen dat elk voertuig het veilig moet kunnen afleggen. Gebouwd van 1997 tot 2004, is deze brug letterlijk een toeristische attractie. Mensen komen uit het hele continent om over deze brug te rijden.

Hoewel er veel angstaanjagende wegen en bruggen in de wereld zijn, verdient de Eshima Ohashi absoluut een plek in de top 10. Deze brug verdient zeker de titel van ‘meest angstaanjagende brug in Japan’. Combineer hoogtevrees met de architectuur van deze brug en het kan een totale nachtmerrie zijn om op te rijden.

Wat is de engste rit die je ooit hebt meegemaakt? Vertel ons daarover in de reacties! Denk je dat je vrienden en familie het leuk vinden om de Eshima Ohashi-brug te bezoeken?