Een beveiliger van RTL kreeg tip kort voor aanslag op De Vries

Ruim een week voor de aanslag op Peter R. de Vries kreeg een beveiliger van RTL Boulevard ingeseind dat Peter werd gevolgd naar de parkeergarage vlakbij de studio. 

Vreemd gedrag

Dat werd verteld door De Telegraaf op basis van een eigen reconstructie. De beveiliger werd aangesproken door twee werknemers van de parkeergarage. De werknemers zeiden dat Peter werd gevolgd naar de parkeergarage door een man die zich vreemd gedroeg.

De man bleef staan toen Peter de parkeergarage inliep en keek hoe hij de garage uitreed. Daarna liep de verdachte man de straat uit. De Telegraaf omschreef de man als een ‘voormalig Oostblok-type’, ook zou hij een petje op hebben. Hij zou na de aanslag herkend zijn als de handlanger van schutter Delano G. De verdachte man was waarschijnlijk de Pool Kamil E.

Delano G. was degene die Peter opwachtte na de uitzending. Hij was ook de schutter. De Pool Kamil E. was de spotter en hulpje van Delano G. Er waren dus wel signalen opgevangen dat Peter R. de Vries in gevaar zou zijn. Helaas hebben ze daar niks meer aan kunnen doen..

Laat een reactie achter

Scroll naar boven