Edwin van der Sar op vakantie onwel geworden

Edwin van der Sar op vakantie onwel geworden

Ons bereikt zojuist het nieuws dat Edwin van der Sar (52) op vakantie is getroffen door een hersenbl0eding. Dat nieuws wordt gemeld door De Telegraaf.

De oud doelman en algemeen directeur van Ajax zat middenin zijn vakantie op een eiland in Kroatië, toen hij niet goed werd. Met een helikopter is hij vervolgens afgevoerd. Momenteel verblijft de boomlange man uit Voorhout op de afdeling intensive care, waar hij behandeld wordt.

Ajax is op de hoogte gebracht van wat er gebeurd is en reageert met grote verslagenheid op het nieuws. De eerste 24 uur zijn vaak cruciaal in dit soort gevallen.

Afscheid Ajax

Minder dan twee maanden geleden nam Edwin van der Sar het besluit om Ajax op 1 juni jongstleden te verlaten als directeur van de voetbalclub.

De supporters van Ajax waren al lange tijd ontevreden met het werk van Van der Sar. Op sociale media werd hij veelvuldig door een heleboel supporters voor vanalles uitgemaakt. Dat ging hem niet in de koude kleren zitten, zo vertelde hij bij zijn afscheid. Van der Sar was ‘helemaal op’.

Edwin van der Sar op vakantie onwel geworden

”Ik heb behoefte om afstand te nemen, tot rust te komen en om andere dingen te gaan doen.” De sportieve malaise bij Ajax, dat een heel slecht seizoen had en het eerdere afscheid van Marc Overmars vielen hem ontzettend zwaar. Hij had er naar eigen zeggen heel veel stress om.

Tweede keer

Tragisch genoeg is het de tweede keer dat de familie Van der Sar dit moet meemaken. In december 2009, kreeg zijn vrouw ook een hersenbl0eding. Op dat moment droeg hij het shirt van de Engelse grootmacht Manchester United. De club waarvoor Edwin maar liefst 265 wedstrijden in het doel stond.

Marc Overmars

Ook bizar is dat zijn voormalige rechterhand Marc Overmars eind vorig jaar last kreeg van zijn hart. Dat heeft hem ontzettend veel schade opgeleverd.

”Het is lastig. Ik moet naar lucht zoeken als ik veel praat”, vertelde Overmars recent in een interview „En mijn focus houden, kost energie.”

”Mijn hart werkt nog maar voor 55 procent. Dan hoef ik niet uit te leggen hoe iemand zich voelt. Ik heb zoveel schade opgelopen, dat het niet meer te herstellen valt. Je ziet ook wel hoe ik adem.”

Scroll naar boven