Edwin mag zaterdag geen koran in de fik zetten, maar gaat dat toch doen

Edwin mag zaterdag geen koran in de fik zetten, maar gaat dat toch doen

Edwin Wagensveld is flink in opspraak. De voorman van Pegida wil overmorgen in Arnhem een koran in de hens zetten, maar heeft daarvoor geen toestemming gekregen van burgervader Ahmed Marcouch. En daar trekt Edwin zich niets van aan.

Koran verbranden

Eerder dit jaar kwam Wagensveld al naar Arnhem. Daar deed hij meerdere pogingen het heilige boek voor moslims in een vuurkorf te gooien. Dat mislukte.

Edwin mag zaterdag geen koran in de fik zetten, maar gaat dat toch doen

Tegendemonstraten staken daar een stokje voor, er kwam zelfs iemand met een flying kick op hem invliegen. Uiteindelijk werd Edwin voor zijn eigen veiligheid afgevoerd, maar liet kort daarna weten dat hij opnieuw naar Arnhem wil komen om het ‘af te maken’.

Gebiedsverbod

Gisteren zette Marcouch daar een streep doorheen. Hij liet weten dat de veiligheid van Edwin en van inwoners van de stad niet gewaarborgd zou kunnen worden. Wagensveld liet via social media weten dat hij maling heeft aan het verbod. Hij wil zaterdag gewoon komen.

En dat is nog niet alles, want Edwin eist dat hij bescherming krijgt van het leger. Dat gaat niet gebeuren. Marcouch heeft hem nu namelijk een gebiedsverbod opgelegd voor de duur van zes maanden. De Pegida-leider mag dus een half jaar niet in Arnhem komen.

Edwin heeft daar nog niet op gereageerd, maar gaat dat wel doen. Later op de avond praat hij met Hart van Nederland en laat daar weten of hij nog van plan is om te komen.

 

Scroll naar boven