Eddie uit Vrienden voor het leven deelt vreselijk nieuws

Eddie uit Vrienden voor het leven deelt vreselijk nieuws

Het wat oudere publiek onder ons kent de televisieserie Vrienden voor het het leven vast nog wel. De serie werd door RTL 4 uitgezonden van 8 april 1991 tot en met 31 december 1993. De hoofdrollen waren weggelegd voor de stuntelige Eddie en zijn partner Ellen.

De komische serie was ontzettend populair. De kijkcijfers waren gigantisch. Vrienden voor het leven won zelfs als eerste serie ooit de Gouden Televizier-ring.

Hoewel Eddie zijn geld nog immer binnenharkt als acteur, gaat het niet erg goed met hem. In een interview met Story legt hij uit wat er allemaal aan de hand is.

Problemen

Eddie, gespeeld door Peter Lusse, is inmiddels 64 jaar. Zo vlak voor zijn pensioenleeftijd vertelt hij binnenkort dakloos te zijn en niet te weten waar hij heen kan.

Peter heeft nog meer problemen, want ook zijn gezondheid is niet best. Door een stofwisselingsziekte moest hij lange tijd minder gaan werken.

Geen geld

Daardoor kon hij elke maand maar net zijn hoofd boven water houden. De nachten waren vervelend, zo vertelt hij. Elke nacht lag Peter wakker van de stress.

”Hoe moet ik mijn rekeningen betalen?” En net toen hij alles een beetje op een rijtje leek te hebben, brak de coronapandemie uit. Toen verloor hij al zijn inkomsten.

Eddie uit Vrienden voor het leven deelt vreselijk nieuws

“Ik ben uiteindelijk als mantelzorger gaan werken,” onthult Peter aan Story. “Voor een organisatie. Daar verdien je niet veel mee, maar als je het heel veel doet, heb je in ieder geval iets.”

Help mij!

Peter stelt dat veel mensen hem niet meer herkennen als Eddie uit Vrienden voor het leven. Maar dat hoeft van hem ook niet. ”Ik ben daar als mantelzorger, niet om de bekende Nederlander uit te hangen.”

Ondanks zijn werk dreigde hij vorig jaar oktober dakloos te raken. Doordat hij een noodkreet op zijn sociale media plaatste, werd hij geholpen.

Een weldoener bood hem een optrekje in Zeist aan, al was dat niet permanent. Hij mag er een jaar blijven wonen en dus moet hij over drie maanden vertrekken.

Geen rust meer

Zijn tijd is dus bijna om. ”Zes maanden geleden was het spannend. Toen dacht ik echt dat ik dakloos zou worden. Dat heeft me toen ook mijn gezondheid gekost.”

”Ik ervoer typische stressklachten. Ik heb toen een beetje uitstel kunnen krijgen. Desondanks moet ik er binnenkort uit en dat gaat continu door mijn hoofd.”

”Ik heb nooit meer rust. Het gaat niet om geld. Er zijn gewoon geen huizen en ik muurvast. Echt, de woningnood is erger dan je denkt.”

Hans de Booij

Iemand die hier wel over kan meepraten is natuurlijk Hans de Booij. De Annabel-zanger deed onlangs een oproep via de krant in een poging niet dakloos te worden.

Hij moest in een caravan slapen en was bang zich bij het Leger des Heils te moeten melden als dakloze. Zijn oproep had erg veel succes. Als bekende Nederlander kon hij overal terecht. Vorige week maakte hij bekend dat hij de buurman van Frans Bauer gaat worden.

Toch wel handig, BN’er zijn. Wellicht kan Peter ook snel een woning krijgen.

Scroll naar boven