Echtpaar zwaargewond na aanval herdershond: ”Gebeten in achterhoofd”

Echtpaar zwaargewond na aanval herdershond: ''Gebeten in achterhoofd''

In België is een echtpaar gisteravond zwaargewond geraakt doordat hun Mechelse herder hen aanviel. De aanval vond plaats in Westkerke (Oudenvurg). De dochter van het koppel werd ook gebeten, maar liep geen ernstige verwoningen op.

Het Belgische nieuwsmedium Het Laatste Nieuws meldt dat de vrouw van het koppel in de tuin lag, toen de Mechelse herdershond haar vanuit het niets aanviel. Hierbij werd het slachtoffer gebeten ‘in haar achterhoofd’. Vanzelfsprekend kwamen haar man en ook haar dochter de vrouw te hulp.

Daarop richtte het huisdier zijn woede op hen. Ook de man raakte zwaargewond, bij hem werd een stuk uit de onderarm gebeten en hij verloor enorm veel bloed.

Op neus geslagen

De hulpdiensten werden ingeschakeld, waarbij duidelijk werd dat de toestand van de man enorm ernstig was. ”Ik zat op mijn kamer . Toen ik hoorde wat er gaande was, ben ik meteen naar beneden gekomen”, vertelt de zoon van het koppel. ”Ik nam een metalen voorwerp mee en toen ik de deur van de garage opende, zag ik de hond. Hij had mama nog vast. Ik heb hem op zijn neus geslagen, waarna hij zijn greep loste.”

Het gezin zag geen andere mogelijkheid zich in hun woning te verschuilen. De hulpdiensten konden de woning in eerste instantie niet direct betreden, doordat het beest nog in de tuin rondliep. Buurjongens, bewapend met een blusapparaat, hebben de hond uiteindelijk in de hoek gedreven.

Politie met getrokken wapens

In een poging de dol geworden hond te verdoven, werd een dierenarts gebeld. Hij schoot een verdovingspijltje af op het dier, maar de herder was er niet van onder de indruk en ging weer op zijn benen staan. De politie met getrokken wapens klaar, maar hoefde geen kogel af te vuren.

Uiteindelijk is een politieagent samen met de dierenarts naar de hond gelopen, waar het beest een euthanasiespuitje is toegdiend. Het zou niet de eerste keer zijn dat de hond iemand heeft aangevallen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven