Echtpaar haalt dakloze man van straat en neemt hem in huis

Echtpaar haalt dakloze man van straat en neemt hem in huis

Vorige week berichtten wij over de dakloze Thomas (33), die de daklozenopvang uit moest en voor straf twee maanden op straat moest gaan slapen. Inmiddels is er goed nieuws, want Thomas mag de komende zes weken wonen bij een echtpaar in Tilburg.

Medelijden

De familie Bakels heeft medelijden met Thomas, ook al heeft die de gedragsregels meermaals overtreden. ”Wat je ook doet, je dondert niemand op straat”, aldus Aernout Bakels.

Vanaf morgen mag Thomas daarom bij de Tilburgers komen wonen totdat hij weer naar de daklozenopvang kan. ”Mensen in nood moet je helpen, die geef je altijd een bed en te eten. Dat heb ik van mijn vader en grootmoeder geleerd. Het is ook een geloofskwestie, want ik ben wedergeboren christen.”

Thomas vindt het geen probleem dat hij met christenen te maken krijgt. ”Dat moet iedereen zelf weten. Ik heb ze ontmoet en het zijn hele aardige mensen.” Het is de bedoeling dat Thomas gaan meedraaien in het huishouden. Het enige wat hij niet mag, is blowen in huis.

Helpen met leven

Thomas krijgt bij de familie Bakels niet alleen onderdak. Aernout en zijn vrouw Irene gaan hem ook helpen om zijn leven op orde te krijgen. ”We gaan ons best doen om te zorgen dat hij werk krijgt en dat hij zijn dochter weer kan zien.” Aernout gaat Thomas ‘heropvoeden’.

Scroll naar boven