Echtgenoten geven hun vrouwen meer stress dan dat hun kinderen doen

Getrouwde vrouwen hebben meer stress dan alleenstaande vrouwen. Ze hebben een enorme belasting: werk, ouderschap en het huwelijk.  Vreemd genoeg leveren mannen een grotere bijdrage aan de stress bij vrouwen dan dat kinderen dat doen. Volgens een onderzoek zegt 46% van de vrouwen dat hun kinderen ze minder stress geven dan hun man.

Een echtgenoot gedraagt ​​zich als een klein kind.

De waarheid is dat mannen zich als kinderen gedragen tot ze ongeveer 43 jaar oud zijn. Niet alleen op het gebied van koppigheid, maar ook op het gebied van omgang met kinderen. “Een 7-jarige blijft een 7-jarige, maar een 35-jarige kan zich gedragen als een 7-jarige en dit is stressvol omdat ze beter zouden moeten weten, “zei een van de respondenten van dit onderzoek.

Meestal hebben vaders veel plezier met hun kinderen. Als gevolg hiervan worden vaders gezien als een vriend, waarmee ze leuke dingen kunnen doen. Moeders houden zich meer bezig met serieuzere dingen, zoals de opvoeding, discipline, gezondheid en onderwijsontwikkeling van een kind.

Vrouwen volgen de dagelijkse routine van hun kinderen meer, geven ze instructies en leggen daardoor dus ook vaker regels op. Dit zorgt ervoor dat de moeder als ‘de gemene ouder’ gezien kan worden.

Wees een team

Samen sta je sterk. Wanneer één ouder iets voor een kind verbiedt, moet de ander deze beslissing ondersteunen. Het is noodzakelijk om samen te handelen en het eens te worden over de regels die zij hun kinderen opleggen.

Het is ook belangrijk om de verantwoordelijkheid voor de dagelijkse zorg voor kinderen eerlijk te verdelen. De taken van ouders die stapelen zich op en als dit niet eerlijk verdeeld wordt, zorgt het voor stress bij één van de ouders.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven