Echtgenoot blaast zijn laatste adem uit met zijn vrouw naast hem – Dan ontdekt dochter een hartverscheurend detail

Er wordt gezegd dat ware liefde nooit sterft.

We dromen er allemaal over om zo’n liefde in ons leven te vinden; het vinden van onze zielsverwant.

Sommigen zoeken hun hele leven naar hun wederhelft – anderen hebben het geluk om de persoon te vinden die hun leven onmiddellijk compleet maakt.

Dit was het geval voor Floyd en Violet Hartwig.

Ze trouwden in 1947 en genoten nog 67 jaar lang van elkaars gezelschap. Dat is op zich natuurlijk geweldig, maar het waren hun laatste momenten in het leven die echt spraken voor hun prachtige band.

Na het lezen van hun verhaal ben ik meer dan ooit overtuigd dat niet alleen ware liefde echt bestaat, maar dat er iemand op de aarde is waar we onze tijd mee moeten doorbrengen.

Floyd en Violet Hartwig ontmoetten elkaar op de middelbare school en begonnen een romance die zich hun hele leven zou duren. Toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak, diende Floyd in de Amerikaanse marine. In die periode schreef het paar honderden brieven aan elkaar.

Hieronder is een uittreksel uit één van de brieven, gedateerd mei 1947:

‘Hoi schat, slechts enkele zinnen van deze eenzame blauwe marinier. Ik mis je lieveling en ben zo verliefd op jou. … schat, ik zal zo blij zijn als ik hier uit kom.

‘Het is zeker niet voor mij, hoewel ik op een gegeven moment dacht dat de marine behoorlijk opzwol. Dat was voordat ik verliefd werd op het liefste meisje ter wereld. ‘

Na het einde van de Tweede Wereldoorlog keerde Floyd terug naar huis en het paar kocht een boerderij in Californië. Uiteindelijk kregen ze drie kinderen samen.

Helaas heeft Violet sinds enkele jaren geleden dementie. Ze werd verzorgd door Floyd in het huis van het echtpaar, maar de situatie verergerde toen Floyd de diagnose van een nieraandoening kreeg. Hun kinderen en kleinkinderen waren geschokt – maar tegelijkertijd werd de band tussen Floyd en Violet nog sterker. Na meer dan 67 jaar huwelijk vielen ze voor de laatste keer in elkaars armen in slaap.

Toen de 90-jarige Floyd in het ziekenhuis stierf, deed hij dat met de 89-jarige Violet die zijn hand vasthield. Amper een uur na zijn overlijden verliet ook Violet de wereld.

Het paar werd omringd door hun kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. Het gezin dat ze achterlieten was natuurlijk verwoest om beide in zo’n korte tijd te verliezen, maar ze konden troost vinden omdat ze wisten dat dit was wat Floyd en Violet wilden. Blijkbaar hadden ze zelfs hun kinderen verteld dat ze thuis wilden sterven terwijl ze samen waren.

“Ze hadden een speciale band en ik denk dat hun band alleen maar sterker en sterker werd. Vooral tijdens de laatste maanden van hun leven, “zegt dochter Donna Scharton, in een video die gemaakt is om hulde te brengen aan het liefdesverhaal van het paar.

Hier kun je die fantastische video zien:

Devoted husband and wife die within hours of each other

Te veel mensen leven tegenwoordig alleen, zonder geliefden. Deel dit artikel alstublieft om te laten zien dat echte liefde bestaat!

Bron: Youtube

Laat een reactie achter

Scroll naar boven