Duitsland waarschuwt voor ‘absolute killer-variant’ coronavirus

Duitsland waarschuwt voor killer vaccin coronavirus

Als het meezit kunnen prikgrage Duitsers zich vanaf september laten prikken met nieuwe vaccins die zijn aangepast aan de omikronvariant van het coronavirus. Dat zegt Karl Lauterbach, de minister van Volksgezondheid in de krant Bild.

Steeds moeilijker

Lauterbach is pessimistisch gestemd over de strijd tegen het coronavirus, dat constant muteert. Dat maakt het voor de Duitse regering ”steeds moeilijker” om zich op mutaties voor te bereiden.

Mogelijk killer-variant

Daarnaast vreest de minister voor een toekomstige ”killer-variant” van het coronavirus. ”Het is goed mogelijk dat we op termijn te maken krijgen met een variant die net zo besmettelijk is als omikron en net zo dodelijk als delta. ”Dat zou een absolute killer-variant zijn, aldus Lauterbach.

Duitsland waarschuwt voor killervariant coronavirus

Positieve testen daalt

Bij onze oosterburen is zo’n 75 procent van de bevolking volledig ingeënt. Ongeveer een kwart van de Duitsers heeft een of meerdere coronobesmettingen achter de rug.

Het aantal positieve testen loopt inmiddels terug, zo valt op te maken uit de cijfer. Gisteren werden voor het eerst sinds de maand januari gemiddeld minder dan 1.000 nieuwe coronagevallen per 100.000 inwoners vastegesteld in Duitsland.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven