Duitse vrouw (93) moet de cel in: ”U verspreidt vergif”

Ursula Haverbeck moet een jaar de gevangenis in

De 93-jarige Ursula Haverbeck moet een jaar de gevangenis in. De bejaarde vrouw heeft zich in 2017 op een bijeenkomst schuldig gemaakt aan het ontkennen van de Holocaust en ook in een interview in 2020 vertelde ze dat nazi-genocide nooit heeft plaatsgevonden. 

Haverbeck zat in is erg hardleers, want in het verleden zat de Duitse al twee jaar vast voor hetzelfde vergrijp. De Duitse noemt zichzelf een ‘Holocaustonderzoeker’. Dat is op zich al vreemd als je ontkent dat de Holocaust heeft plaatsgevonden, maar goed.

Geen spijt

De rechter die de vrouw heeft veroordeeld, zegt te hebben overwogen een voorwaardelijke straf op te leggen vanwege de hoge leeftijd van Haverbeck.

Uiteindelijk is het toch een onvoorwaardelijke celstraf geworden, omdat de zelfbenoemd onderzoeker totaal geen berouw toonde. ”Niks houdt u tegen. Met woorden zullen wij geen invloed op u hebben”, aldus de rechter.

Vergif

Volgens Haverbeck, weduwe van een nazi, is er in concentratiekamp Auschwitz niemand vermoord, maar hebben 1,1 miljoen mensen er ‘gewoon’ moeten werken.

De rechter toonde zich hierover vernietigend: “U bent geen Holocaustonderzoeker, u bent een Holocaustontkenner. U verspreidt geen kennis maar vergif.”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven