Duitse regering maakt treintickets tijdelijk bijna gratis: ook voor toeristen!

Duitse regering maakt treintickets bijna gratis: ook voor toeristen!

In Nederland zou men graag zien dat de bevolking wat vaker de trein neemt. Goed voor het klimaat enzo en minder files. Maar de NS-tarieven blijven onverminderd hoog. Sterker nog, de woekerprijzen nemen alleen maar toe. In Duitsland pakken ze dat heel anders aan.

De Duitse regering wil namelijk ook graag dat men de auto inruilt voor de trein. En om dat allemaal zo optimaal mogelijk te stimuleren, komen de leiders van onze oosterburen met een fraaie geste: de komende drie maanden is treinreizen bijna gratis.

Regionale en lokale treinen

Iedereen kan vanaf vandaag en in de maanden juni, juli en augustus voor slechts negen euro per maand onbeperkt met de trein reizen. Inderdaad: de actie geldt dus niet alleen voor Duitse inwoners. Ook toeristen kunnen een maandabonnement voor negen euro aanschaffen.

Duitse regering maakt treintickets tijdelijk bijna gratis: ook voor toeristen!

Er zit een klein addertje onder het gras. De actie heeft betrekking op regionale en lokale treinen. Voor intercity’s gelden de tarieven zoals altijd.

Voor toeristen is dat dus een kleine tegenvaller. Tenzij je tijd genoeg hebt om steeds te wachten op regionale treinen. Dan ben je spekkoper.

Afijn, vanaf vandaag dus. Naar verluidt zijn er reeds honderdduizenden tickets verkocht dus de kans is aanwezig dat je in propvolle treinen terechtkomt. Een beetje zoals bij de Nederlandse Spoorwegen dus, alleen dan voor een fractie van het tarief.

Interesse!? Je ticket koop je HIER.

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Scroll naar boven