Duistere weersvoorspelling oudjaarsavond: ”Hier zit niemand op te wachten”

Duistere weersvoorspelling oudjaarsavond: ''Hier zit niemand op te wachten''

Nog een paar dagen en dan is het weer oudjaarsavond. De oliebollen, appelflappen en al het schitterende vuurwerk kan er weer bijgepakt worden. Maar wat wordt het eigenlijk voor weer? Weeronline praat ons bij over wat we kunnen verwachten.

Oudjaarsdag

Op oudjaarsdag krijgen we te maken met regen. Er trekken flinke buien over het land, die regionaal voor flink wat overlast kunnen zorgen. En daar stopt het niet.

De wind steekt ook de kop op en volgens de specialisten van Weeronline gaat het ‘stevig’ waaien. Dat klinkt niet zo best en al zeker niet voor vuurwerkliefhebbers.

Tijdens de jaarwisseling is de kans op regen groot. Ook de wind blijft hard waaien. Het zou zomaar kunnen dat, net als dat vorig jaar het geval was, georganiseerde vuurwerkshows geen doorgang kunnen vinden. Wil jij er een bezoeken? Houd dan de actuele informatie in de gaten.

Temperaturen

Wordt het koud? Dat valt wel mee. Met temperaturen die zullen uitkomen tussen de 7 en 10 graden is het weliswaar 6 tot 8 graden kouder dan vorig jaar. Toch is het best te doen.

Duistere weersvoorspelling oudjaarsavond: ''Hier zit niemand op te wachten''

Vorig jaar waren zowel 31 december als 1 januari de warmste sinds men ooit heeft gemeten. Alleen was de wind dusdanig krachtig, dat menig vuurwerkshow werd afgelast.

Rond middernacht kun je temperaturen verwachten die liggen tussen de 4 en 8 graden. Op Nieuwsjaarsdag staat er weer regen op het programma. De westenwind waait dan opnieuw stevig. Ideaal weer om lekker uit te kateren voor Netflix met een kopje chocolademelk.

Hoewel de voorspellingen voor later volgende week nog onzeker zijn, wordt het mogelijk kouder en wordt de kans dat het gaat sneeuwen groter.

Scroll naar boven