Duinrell zet streep door naaktzwemmen in Tikibad

Tikibad Duinrell

Elk jaar organiseert pretpark Duinrell een dag waarop er naakt gezwommen kan worden in het Tikibad. Aankomende zondag zou het weer zover zijn, ware het niet dat de directie halsoverkop heeft besloten het evenement af te blazen in verband met het ontvangen van serieuze bedreigingen.

Nudisten

De dag staat normaliter in het teken van nudisme, ofwel recreëren in je blootje. Sinds jaar en dag melden leden van de Leden van de Naturisten Federatie Nederland (NFN) zich aan voor een ontspannen dagje zwemmen.

Bedreigingen

Hoewel de aangemelde gezinnen zich verheugden op het evenement, heeft Duinrell bekendgemaakt dat het niet doorgaat. Volgens NFN is dit in overleg gegaan met burgemeester Leendert de Lange van Wassenaar.

Er zouden namelijk diverse bedreigingen zijn binnengekomen, waardoor Duinrell de veiligheid van de bezoekers niet zou kunnen garanderen. Er waren ongeveer 800 kaarten verkocht.

Pedobad

Waarmee er exact wordt gedreigd is niet duidelijk. Het is in elk geval dusdanig ernstig, dat de dag halsoverkop is gecancelled. Op de sociale mediakanalen van Blootgewoon, een naturistenmagazine, wordt door gebruikers aangegeven dat het Tikibad een ‘pedobad’ is. Dit omdat tijdens de naaktzwemdag, er naast volwassenen ook kinderen van alle leeftijden mogen zwemmen.

Volgens NFN zijn er voorafgaand aan eerdere edities nimmer dreigementen geweest. De organisatie wil dan ook zo snel mogelijk met Duinrell om de tafel, zodat er een nieuwe datum kan worden geprikt.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven