Duiker gestrand op 13 kilometer van kust – legt zijn ‘laatste momenten’ vast

duiker gestrand op ocean

Een duiker die zes uur lang 13 kilometer van de kust vastzat, vreesde voor zijn leven. In de veronderstelling dat zijn tijd gekomen was, besloot hij zijn ‘laatste momenten’ op camera vast te leggen. Bekijk de angstaanjagende video onderaan het artikel.

Gestrand op oceaan

Jacob Childs, destijds 30 jaar oud, was in 2016 met een groep duikers nabij de kust van zuidoost Queensland, Australië. Toen hij uit het water kwam, besefte hij dat hij het veiligheidskoord kwijt was en dat de boot steeds verder wegdreef.

Ondanks verwoede pogingen om bij de boot te komen, bleef Jacob alleen achter in het donkere midden van de zee en concludeerde dat een reddingsteam hem waarschijnlijk niet zou vinden. Jacob zag geen andere optie dan zijn laatste momenten vast te leggen.

In de video zegt hij: “Dus dat is het dan. De zon gaat onder en ze doen niets. Dit is het einde voor oude Jakey.” In een latere verklaring legde Jacob uit dat hij in de problemen kwam toen hij boven water kwam en ontdekte dat het koord was binnengehaald. Tot overmaat van ramp reed de kapitein weg in plaats van terug te komen om hem op te halen.

Jacob vertelde aan ABC News: “Het duurde even voordat we geankerd waren… wat ons achterliet met mensen in verschillende stadia van gereedheid. Ik was een van de eersten die het water in sprong. “Het duurde toen 15 minuten voordat de laatste mensen erin sprongen… in die tijd vochten we continu tegen de stroming.

“Toen begonnen we langs de lijn af te dalen. Iemand was bovenaan, dus ik wisselde van hand en miste het koord… dus ik kwam weer boven naast de boot. Er was geen lijn aan de achterkant voor mij om vast te pakken… tegen de tijd dat de schipper het had uitgegooid was ik er al voorbij.”

Jacob deelt verhaal

Hij vertelde aan de Express: “Het is lang om alleen te zijn, en het is een lange zwemtocht terug naar de kust. Er is niets om te beoordelen waar je bent. Alle golven zien er hetzelfde uit en er is geen land om je tegen te oriënteren. Gelukkig, zonder dat Jacob het wist, was er een reddingsoperatie aan de gang.

“Ik denk dat ze me oppikten op 13 kilometer van waar we aan het duiken waren,” legde hij uit. Rond 17.30 uur zag een vliegtuig hem in het water dobberen. Jacob zei: “Ik was lekker warm in mijn wetsuit… ik was niet erg moe omdat ik dreef. Ik wilde gewoon een glas water en een kop thee.”

Why This Diver Recorded His

De officier die verantwoordelijk was voor zijn redding, Sergeant Rob Jorna, zei dat Jacob’s ervaring als duiker en instructeur het mogelijk maakte voor het team om hem te vinden. “Hij wist wat hij moest doen, bleef kalm, raakte niet in paniek en deed alle juiste dingen. Hij activeerde zijn veiligheidsuitrusting, wat de luchtwaarnemer alarmeerde,” zei hij.

Scroll naar boven