Dubai veroordeelt vrouw ter dood om schokkende reden

Een Israëlische vrouw is ter dood veroordeeld in Dubai nadat er drugs waren gevonden op haar hotelkamer. De vrouw zou naar verluidt in maart 2021 al gearresteerd zijn, kort na haar aankomst in het land.

Halve kilo cocaïne

Na een huiszoeking zou de lokale politie meer dan een halve kilo cocaïne hebben gevonden in het appartement van de 43-jarige vrouw. Tot op de dag van vandaag houdt de vrouw vol dat de drugs niet van haar waren. De Israëlische autoriteiten hebben naar buiten gebracht dat ze bezig zijn om de situatie af te handelen.

Fidaa Kiwan is volgens de Times of Israel een inwoner van Haifa, en bezit een eigen fotostudio. Ze arriveerde vorig jaar in Dubai nadat ze door een Palestijnse kennis was uitgenodigd om er te komen werken. Haar ‘werktrip’ is uitgemond in een nachtmerrie voor de vrouw.

Gearresteerd door naaktheid

Het nieuws van de ter dood veroordeelde vrouw doet ergens denken aan een incident dat vorig jaar plaatsvond in de oliestaat. Toen werden een groep vrouwen gearresteerd nadat ze naakt op een balkon poseerde. De Verenigde Arabische Emiraten hebben strikte wetten als het aankomt op alles wat door hen als ‘onfatsoenlijk’ wordt aangemerkt.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven