Bij een verkeersongeluk in het Zeeuwse Axel bij Hulst is een 2-jarig jongetje gewond geraakt. De vader, tevens de bestuurder, vluchtte na het ongeval en nam zijn zoontje mee naar huis. Toen hij merkte dat de politie bij hem voor de deur stond, liet hij zijn kind achter en sprong in de sloot. Hij verschool zich in het riet.

De man sloeg gistermiddag met zijn auto over de kop op de Graaf Jansdijk in Axel. Toegesnelde agenten hoorden van omstanders dat er een man en een kind in de auto zouden hebben gezeten.

De verdachte bleek uiteindelijk in een woning iets verderop te zitten, zo meldt het Algemeen Dagblad. Bij het zien van de politie ging hij er via de achterdeur vandoor en ging na een paar honderd meter een sloot in. Hij verdween daarbij uit het zicht van de agenten.

BEKIJK OOK  Schokkend: Doodzieke hond vastgebonden aan hek en achtergelaten door baasje

Verscholen in riet

Na een korte zoektocht, waarbij de agenten gebruik konden maken van een motorboot van een omstander, bleek de man zich te hebben verscholen in het riet. Hij werd uit het water gehaald en moest een alcohol- en drugstest afleggen, die waren allebei positief.

Terwijl de verdachte er vandoor ging bleek in de woning het kind, dat volgens de politie vermoedelijk ook in de auto zat, op de bank te zitten. Het jongetje was gewond en moest nagekeken worden door ambulancepersoneel.

Slecht aanspreekbaar

Op het politiebureau is bloed bij de man afgenomen. Volgens de politie was de man dusdanig onder invloed dat hij slecht aanspreekbaar was. Hij is uiteindelijk vrijgelaten en wordt op een later moment verhoord.

BEKIJK OOK  Marvel's Loki serie is bijna hier - bekijk de nieuwste trailer

Voor het jongetje is een zorgmelding opgemaakt.


Like it? Share with your friends!