Dronken man rijdt met auto vol in op entreegebouw van de Efteling

Dronken man rijdt met auto vol in op entreegebouw van de Efteling

Paniek bij attractiepark De Efteling in het Brabantse Kaatsheuvel. Hier heeft een bezopen man vandaag voor veel commotie gezorgd, door met zijn auto vol in te rijden op het entreegebouw van het park. Het is bijna onwerkelijk.

Auto

De man slaagde erin om met zijn voertuig het entreegebouw Huis van de Vijf Zintuigen te bereiken. Daar reed hij zo verder richting de kaartcontrole.

‘Geen kwaad in de zin’

Volgens een woordvoerster van het park was de man er ‘niet op uit om mensen te scheppen’. ”Hij was beschonken en had geen kwaad in de zin.” Beveiligers hebben de p0litie ingeschakeld, waarna toegesnelde agenten de man direct aanhielden.

Op de vraag hoe de man op de drukke tweede kerstdag zo dicht bij de ingang kon komen, heeft de woordvoerster op dit moment nog geen antwoord.

Het park plaatste een tijd geleden al verzwaarde plantenbakken bij de entreepoort, om te voorkomen dat auto’s dichtbij de bezoekers kunnen komen. Die zijn daar specifiek neergezet omdat het park bang is voor mensen die, om het maar zo uit te drukken, geen goede voornemers hebben.

‘Kwam kinderen ophalen’

Op de website Looopings staat een duidelijke video. Een omstander meldt dat de Ford van de dader aardig wat blikschade heeft.

Een andere ooggetuige schrijft op Instagram: ”Anders parkeer je je auto even voor de deur. Wat een totale gek. Hij wilde zijn kinderen ophalen zegt-ie. Zorgwekkend dat hier een auto kan komen op deze manier.”

Python

Gisteren was de Efteling ook in het nieuws. Bezoekers van de achtbaan de Python zaten langer dan een uur vast, nadat de attractie te maken kreeg met een storing. Bedrijfshulpverleners hebben inzittenden uit de karretjes gehaald en iedereen stond uiteindelijk veilig op de grond.

Scroll naar boven