Dove wandelaarster valt 200 meter van berg af, maar wanneer redders haar vinden is ze niet alleen

Jong zijn betekent de wereld verkennen en verschillende culturen en plaatsen ontdekken. Sommigen kiezen ervoor om in hun thuisland te blijven, terwijl anderen een ver land bezoeken of kiezen voor een uitdagende activiteit.

De 21-jarige Amelia Milling, die doof is, is niet bang om zichzelf uit te dagen en besloot dan ook om alleen in Alaska een berg te beklimmen. Maar er ging iets mis en ze viel honderden meters de berg af. Toen vond een reddingshelikopter haar – maar tot hun verbazing was ze niet alleen.

Amelia Milling houdt van avontuur. Hoewel de meeste mensen van haar leeftijdsgenoten misschien strandvakanties verkiezen of met hun smartphones spelen, heeft Amelia andere interesses.

Amelia besloot om een 3-daagse wandeling in Alaska te maken, en in het begin ging alles goed. Amelia begon haar klim op een grote berg – tot alles fout ging.

Op de een of andere manier verloor Amelia haar evenwicht en viel ze langs de kant van de besneeuwde berg. Ze viel meer dan 100 meter totdat ze tegen een rotsblok botste en vervolgens nog eens 100 meter naar beneden gleed.

De 21-jarige was alleen op de berg gestrand. Gelukkig brak ze geen botten en kon ze nog steeds lopen. Maar ze had een groot probleem. Door haar val had Amelia geen idee waar ze was. Ze was verdwaald in een onbekend landschap en vroeg zich af wat ze moest doen.

Amelia had het heel erg koud en met meer dan 24 uur verstreken sinds haar val, wist Amelia dat ze in de problemen zat.

Maar kort daarna gebeurde er iets wat Amelia nooit van haar leven had verwacht. In de verte zag ze iets wat leek op een witte wolf. Amelia werd ongerust omdat ze wist hoe wolven met mensen zijn.

Maar toen ze wat beter keek, zag Amelie dat hij een halsband droeg.

De husky, wiens naam Nanook is, had “gids” op zijn kraag geschreven en was eigenlijk een gidsgeleidehond die op de berg werkte om wandelaars te vinden en ze terug naar het pad te brengen.

Nu had Nanook Amelia gevonden en had hij een nieuwe missie. Nanook hielp Amelia het pad opnieuw te vinden en bleef de hele nacht bij haar om er zeker van te zijn dat ze niet alleen was.

De volgende dag probeerde Amelia een rivier over te steken, maar de sterke stroming trok haar onder water. Weer was Nanook daar voor Amelia. Hij sprong erin, greep de riem van haar rugzak en trok haar uit het koude gletsjerwater.

Amelia had een GPS-zender, zodat ze een signaal kon sturen als er iets gebeurde en ze besloot er uiteindelijk op te drukken.

Het signaal werd opgepikt door de plaatselijke reddingsdienst, die een helikopter stuurde om haar te zoeken. De Alaska State Troopers werden naar haar locatie geroepen en brachten haar in veiligheid, met Nanook aan haar zijde.

Hoewel de redders haar naar huis vlogen, beweert ze dat Nanook haar ware held is.

“Nanook was een echte hulp,” vertelde politiechef Eric Olsen aan News.com. “Hij is Alaska’s versie van Lassie.”

Nanook was de held van de dag en het lijkt erop dat dit niet de eerste keer was dat Nanook iemand op de berg had geholpen.

De eigenaren van Nanook werden op de hoogte gebracht van zijn heroïsche daad en ze waren geschokt dat hij zo ver van huis was afgedwaald.

Blijkbaar is dit niet de eerste keer dat Nanook iemands leven heeft gered. Een klein meisje werd eens gevangen in de stroom van de rivier en hij trok haar in veiligheid. Wat een geweldige hond!

Bekijk deze video om Amelia te zien herenigen met Nanook en haar over het verhaal te horen:

Nanook is een echte held die de hele weg bij Amelie bleef. Onze viervoeters zijn echt de beste vriend van de mens. Deel als je het hiermee eens bent!