Douwe Bob stopt per direct zijn tour vanwege coronapas: “Ik doe hier niet aan mee!”

Douwe Bob heeft zijn tournee afgeblazen. Hij vindt het discriminerend dat zijn zijn fans een code moeten laten zien als ze naar binnen willen bij zijn concert, zelfs als te geen corona hebben.

Besluit op Instagram

Hij besloot de knoop door te hakken nadat hij werd geweigerd bij de bioscoop: “Ben net voor het eerst geweigerd bij een bioscoop, omdat ik geen QR-code heb. En toen werd het na alle verhalen wel heel echt. ‘Jij komt er niet in, want jij hebt geen code.'”

De bekende muzikant heeft in het najaar shows door heel Nederland gepland staan. Door de huidige regelgeving wil hij hier niet aan beginnen. “Dit is niet waarom ik muzikant ben geworden. Ik wil de mensen liefde geven en schoonheid brengen en voor mezelf een leuke tijd hebben. Ik heb een tour staan. Ik ga het niet doen. De discriminatie is te groot.”

Geen anti-vaxxer

“Ik heb niks tegen vaccinaties of tegen mensen die gevaccineerd zijn. Maar ik heb een groot probleem met dwang, op het moment dat iemand zegt: je moet, en als niet dan zal je. Ik doe er niet aan mee. Ik krijg het niet verkocht aan mezelf en aan het vrije Nederland. Het kan niet. Dit is niet de manier.”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven