Dorpsbewoner flipt hem over regenboogpaden: ”Is toch idioot!”

Dorpsbewoner flipt hem over regenboogpaden: ''Er zit helemaal niemand op te wachten''

In verschillende en steden liggen tegenwoordig ‘regenboogpaden’. Dat zijn zebraden, die voorzien zijn van een regenboogkleurtje.

Regenboogpaden

Het doel van dergelijke paden, die trouwens ook vaak doorgaan voor ‘gaybrapaden’, is aandacht vragen voor diversiteit en acceptatie van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (lhbt’ers).

Dat wordt trouwens niet alleen middels gekleurde zebrapaden gedaan, maar ook door vlaggen, aanvoerdersbanden die een regenboogtintje hebben en postbezorgers moeten tegenwoordig zelfs rondrijden in regenboogbusjes. En dan zijn we ook de plastic tasjes van de Albert Heijn nog vergeten.

Enfin, niet iedereen vindt zo’n pad of bankje echt een toevoeging hebben. Omroep PowNed ging langs in Dieren, waar vorige week twee regenboogzebrapaden beklad waren.

Nu schijnt het zo te zijn dat mensen daar behoorlijk van de leg van zijn geraakt. De verslaggever gaat opheldering vragen en interviewt verschillende lokale bewoners.

Woke

Op een van de paden was de boodschap ‘f*ck woke’ te lezen, voorzien van een bepaald logo dat staat voor de superieurheid van blanke mensen.

Dorpsbewoner flipt hem over regenboogpaden: ''Er zit helemaal niemand op te wachten''

Het komt erop neer dat sommige mensen het bekladden niet vinden kunnen. Een lokale mevrouw barst in tranen uit. ”Nu word ik heel emotioneel. Ik zat te mopperen. Dit is heel erg. Ik houd heel erg van dat soort mensen. Want mij kleindochter, die is het ook.”

Weet je wat dat kost!?

En dan komt het, wanneer de verslaggever een oude man interviewt. De man vindt dat iedereen in zijn waarde gelaten moet worden.

De man is van mening dat iedereen gewoon moet doen waar hij/zij/het zin in heeft. ”Maar ze moeten ophouden met al die paden. Moet je nagaan, wat denk je dat dat allemaal kost om dat ieder jaar bij te houden?”

Gelukkig geeft de man zelf al antwoord op de vraag: ”Dat kost 14.000 euro. Dat is toch idioot? Ik geloof dat het gros van de mensen het allemaal maar onzin vindt.”

Beelden:

 

Over de auteur