Doorgedraaide pitbull grijpt pizzabezorger (17)

In het Belgische Sint-Niklaas is gisteren iets heel ernstigs gebeurd. Twee minderjarige kinderen hadden pizza besteld, maar toen de bezorger aan de deur kwam stortte de pitbull van de familie zich op hem. De bezorger is voor zijn leven getekend.

Gisteravond rond 22.00 uur ging de 17-jarige Gusani Abdela nog een laatste bestelling aan huis brengen. Hij werkt sinds enkele maanden voor het bedrijf Be-Jacks.

”Ik zou de bestelling afleveren en dan meteen naar huis gaan, want ik was klaar met werken. Ik zou het suikerfeest nog gaan vieren met familie”, zo zegt Gusani tegen Het Laatste Nieuws.

Aanval

De jongen zal echter niet op het feest arriveren. Wel belandt hij op de spoedafdeling van het ziekenhuis. Wanneer hij bij zijn bezorgadres aanbelt, gaat het mis.

”Twee jonge gasten van een jaar of 15, 16 die alleen thuis waren hadden een pizza besteld. Toen ze de deur openden om de bestelling in ontvangst te nemen, kwam er een hond op me afgestormd.”

”Ik riep nog dat ze het beest moesten tegenhouden, maar daar was het al te laat voor.”

Zwaar gevecht

Gusani wordt tegen de grond gewerkt door de levensgevaarlijke hond. De pitbull draait compleet door. ”Ik probeerde om mezelf te beschermen met mijn armen.”

”Het leek wel een gevecht op leven en d00d. De hond bleef me maar aanvallen, echt minutenlanf. Ik schreeuwde om hulp, maar de jongens keken gewoon toe.”

Uiteindelijk lukt het de bezorger om de pitbull van zich af te gooien. De jongens riepen me naar binnen en gooiden daarop de deur dicht.”

”De hond is toen via de achterkant van de woning naar binnen gekomen en opgesloten. Daarna kwamen de ambulance en de politie.”

Littekens

Gusani is er niet best aan toe. Om 05.00 uur vanmorgen mocht hij de spoedafdeling pas verlaten. ”Ik vooral heel erg veel verw0ndingen op mijn armen. De hond heeft ook in mijn onderlip gebeten.”

Doorgedraaide pitbull grijpt pizzabezorger (17)
Foto: Het Laatste Nieuws

”De dokter denkt dat het een blijvend litteken zal worden. Het had nog veel erger kunnen aflopen, want de hond zou dus nooit gestopt zijn. Ik ben blij dat ik nog leef.”

Klacht ingediend

De eigenaar van Be-Jacks, Mustafa Ak, gaat aangifte doen bij de politie. ”Die twee jongeren waren alleen thuis zonder hun ouders. En dat in het gezelschap van zo’n gevaarlijke hond.”

”Dit is enorm onverantwoord. De pitbull vloog Gusani naar zijn keel. Dit had nog fouter kunnen aflopen. Maar het is al erg genoeg dat hij hier blijvende littekens en een trauma aan zal overhouden.”

Scroll naar boven