Doorgedraaide nieuwkomer steekt medewerker azc neer

Doorgedraaide nieuwkomer steekt medewerker azc neer

Bij het (azc) asielzoekerscentrum in Deelen, Gelderland, heeft een doorgedraaide nieuwkomer gisteren zijn frustraties geuit op een medewerker. Hij viel de medewerker aan met een scherp voorwerp en is daarop in de boeien afgevoerd.

Asielzoekers

In Nederland melden zich dagelijks nog steeds tientallen mensen die door een hoop veilige landen gereisd zijn en uiteindelijk hier terechtkomen.

Hoewel de woningnood in Nederland al gigantisch is en steeds meer gemeenten geen idee hebben waar ze de nieuwkomers moeten opvangen, vinden onze ‘leiders’ het allemaal wel best. In veel gevallen worden minderjarige kinderen alvast vooruit gestuurd, omdat de ouders weten dat de hele familie dan mag komen.

En wanneer je een groot aantal mensen binnenhaalt, kan daar zo nu en dan wel eens iemand tussenzitten die ze niet alle tien op een rijtje heeft. Dat weet je vaak van tevoren niet.

Ter Apel

In Ter Apel en omliggende gemeenten weten ze daar alles van. Het is daar zelfs zo erg, dat een burgerwacht patrouilleert om ervoor te zorgen dat mensen veilig boodschappen kunnen doen. Zoals vaker verpest een kleine groep het voor de overgrote meerderheid.

In Ter Apel is het vooral een groep ‘kansloze Noord-Afrikanen’, waarbij het woord kansloos betrekking heeft op het feit dat deze mensen niet in aanmerking komen voor een verblijfsvergunning.

Deelen

In Deelen is het gisteren dus flink uit de hand gelopen. Volgens de p0litie heeft er rond 11.40 een ‘mogelijke steekpartij’ in het centrum plaatsgevonden.

De betreffende medewerker van het azc kan het gelukkig nog navertellen. De woordvoerder kon helaas niet meer informatie geven. De dader is geboeid afgevoerd. Hem wacht vermoedelijk een pittig gesprekje over dat we in Nederland niet zomaar op elkaar inhakken.

 

 

Scroll naar boven