Doorgedraaide honden grijpen bejaarde man (77) op zijn eigen oprit

Doorgedraaide honden grijpen bejaarde man (77) op zijn eigen oprit

In het Belgische Stekene is het helemaal mis. Bewoners van de Prekerijdreef eisen harde actie nu een man van 77 jaar ternauwernood door gevaarlijke honden is aangevallen. De beesten braken niet voor het eerst uit.

Van achter

De man, die onherkenbaar wil blijven, herstelt inmiddels van de aanval. Tegen Het Laatste Nieuws vertelt hij: ”Ik stond op mijn eigen oprit en had net mijn poort geopend, toen ik ineens van achter werd gegrepen.”

”Eén hond greep me bij mijn kuit om me onderuit te halen en een tweede sprong recht naar de keel. Ik heb me godzijdank kunnen afweren met mijn arm.”

14 hechtingen

De man werd tot op het bot gebeten in zijn arm. Hij laat zien hoeveel bloed er op de oprit ligt en op zijn auto zit. ”Ze zijn me met een ziekenwagen komen halen.

”In mijn arm zitten 14 hechtingen. Alles is opgezwollen, het doet verschrikkelijk veel pijn. Het had veel erger kunnen zijn en dan was ik er niet meer geweest.”

Buren

De twee honden waren ontsnapt bij een van zijn buren. Omwonenden zijn in shock en stellen dat het niet de eerste keer is dat ze mensen grijpen.

”In totaal zitten er zes honden. De ene is wat agressiever dan de andere”, zo vertelt een van de omwonenden. Al vier keer was er een incident waarbij onschuldige voorbijgangers het slachtoffer werden. Eén keer werd iemand gewoon van zijn fiets gesleurd.”

Bang

Meerdere buurtbewoners durven niet meer op straat te lopen sinds de gebeurtenissen. ”Degenen die dat wel doen, hebben pepperspray en een mes bij zich. We moeten ons kunnen verdedigen.”

De buurt wil dat het gemeentebestuur in actie komt, zodat het weer veilig wordt in de straat. ”Het is toch niet normaal dat die beesten achter schrikdraad zitten?”

Scroll naar boven