Toen Glenda en Raphael hun dochter Samantha kregen, zou het hen vergeven worden dat zij bezorgd waren of ze zich wel kon aanpassen in deze wereld. Samantha is namelijk doof, dat betekent dat het leven een stuk uitdagender is voor haar dan voor de gemiddelde mens. Al helemaal op het gebied van communiceren met anderen.

Nadat ze een jaar voor de geboorte van hun meisje naar een rustige plek in Massachusetts waren verhuisd, wisten Glenda en Raphael dat ze in een leuke buurt waren. Dit zou duidelijker worden na de komst van Samantha, toen ze vernamen dat hun buren een vergadering hielden die zij niet konden negeren…

Het bleek niet alleen dat de bewoners op straat geweldige mensen waren om mee te praten, maar ze waren ook echt heel vriendelijk. Toen ze hadden vernomen dat Samantha doof was, kwamen ze allen samen om een poging te doen om gebarentaal te leren zodat ze met Samantha konden communiceren. Volgens papa Raphael staat Samantha te popelen om met iedereen te communiceren en wordt verdrietig als ze iemand ontmoet met wie ze dat niet kan.

Met dat in het achterhoofd wisten de buren in haar straat dat ze een manier moesten ontwikkelen om met haar te communiceren. Ook al was het om te vragen om hoe haar dag was, of hoe ze zich voelde … alles was beter dan dit lieve kleine meisje achter te laten in troost en stilte.

Dus spraken ze wekelijks af om ’s avonds elkaar gebarentaal te leren. Ze huurden de diensten in van de Amerikaanse gebarentaalleraar Rhys McGovern, die zelf versteld stond van de inspanningen die Samantha’s gemeenschap leverden. Hij zei:

“Sam heeft een hele gemeenschap die met haar en haar familie kan communiceren en het is een prachtig verhaal.”

Wat prachtig om te zien dat een meisje zo wordt geaccepteerd! Bekijk het in de video hieronder:

Eén ding weten we zeker: Samantha heeft zoveel geluk dat ze in zo’n geweldige gemeenschap op kan groeien.
Deze mensen verdienen lof voor hun inspanningen om ervoor te zorgen dat dit kleine meisje een normaal leven kan leiden. Prachtig! Deel dit met je vrienden en familie!

Bron: CBS Evening News

Wat vind jij? Reageer hieronder