Doodzieke Jan Rot is bang dat hij premiere van musical Matilda niet haalt

Jan Rot is al een tijdje ernstig ziek en heeft volgens zijn artsen waarschijnlijk niet lang meer te leven. Hij zei hierover: ‘Niemand kan voorspellen of ik maart haal.’ Nog verdrietiger is dat de première van zijn musical in maart of april te zien zal zijn.

Radio interview

In het NPO 5 programma Volgsport vertelde hij hier uitgebreid over. De tekstdichter zei in mei al geopereerd te zijn aan een tumor in zijn darmen en maag. Toch groot verdriet van iedereen werden er niet lang geleden uitzaaiingen gevonden bij de vertaler.

Hij vertelde hier openhartig over in het radioprogramma: “Ik hoop dat ik maart haal, het lijkt me leuk om erbij te zijn. Ik ben net aan een chemokuur begonnen, het valt tot nu toe mee. Maar ik wil ook geen valse hoop hebben.”

Jan Rot

Jan Rot is een bekend gezicht in ons land. Hij is een zanger, componist en tekstdichter. Hoewel hij al vanaf 1978 musicus is, bleef een doorbrak langere tijd uit. In de jaren na 2000 werd hij vooral bekend als vertaler van bekende muzieknummers van anderen. Ook vertaalde hij verschillende werken uit de klassieke muziek.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven