Doodverklaarde vrouw (66) wordt snakkend naar adem wakker in lijkzak

Mortuarium

In de Amerikaanse staat Iowa is iets verschrikkelijks gebeurd. Een 66-jarige vrouw die in een hospice doodverklaard werd, bleek bij nader inzien nog te leven. Het leidde tot erg lugubere taferelen en een megaboete voor de zorginstelling.

Dit verhaal lijkt een beetje op het artikel dat we enkele dagen geleden publiceerden. Ook hier werd iemand overleden verklaard die achteraf nog in leven bleek.

Geen tekenen van leven

In dit geval gaat het om een vrouw die op 28 december werd opgenomen in een hospice voor mensen met Alzheimer, aldus NBC News. Op 3 januari constateerde een verpleegkundige dat de vrouw was ‘overleden’. In een rapport wordt melding gemaakt van een ”open mond, niet bewegende ogen en geen ademgeluiden”. De verpleegkundige zag geen tekenen van leven en informeerde de familie en de begrafenisondernemer.

Deze plaatste het lichaam van de vrouw anderhalf uur later in een lijkzak en sloot deze af, om vervolgens richting het uitvaartcentrum te vertrekken.

Snakken naar adem

Maar personeel in het uitvaartcentrum ontdekte dat de vrouw nog in leven was. Terwijl ze in een lijkzak lag snakte de vrouw naar adem. Medewerkers hebben daarop 112 gebeld en een ambulancier constateerde niet veel later dat ze nog leefde.

Besloten werd de vrouw terug te brengen naar het hospice, waar ze twee dagen later alsnog is overleden in het bijzijn van haar familie.

Boete

Dit zeer tragische incident kent alleen maar verliezers. De autoriteiten hebben de betreffende zorginstelling een boete opgelegd van 10.000 dollar vanwege het ontbreken van ‘een waardige behandeling’.

Scroll naar boven